Digestoř je důležitou součástí každé kuchyně. Jaké jsou jejich typy?

Jakou zvolíte vy?
  |  Komerční sdělení

Digestoř má mnoho zásadních funkcí ve vaší kuchyni. Odsává nejen páry vzniklé při vaření, ale také pohlcuje pachy a výpary z připravovaného jídla. Jakou digestoř si ale můžete vybrat právě do své kuchyně?

Komínové digestoře

Jak už jejich název napovídá, komínová digestoř je propojena s komínem, který odstává všechny páry tímto otvorem ven. Jsou vyrobeny z kvalitní nerezové oceli a jsou nejběžnějším používaným typem digestoří v našich kuchyních.

Recirkulační digestoř

Podstata fungování recirkulační digestoře je, už podle jejího názvu, v cirkulování vzduchu. Funguje na bázi uhlíkových filtrů, kdy uhlík přirozeně absorbuje všechny nečistoty a výpary z vaření. Takhle nasátý vzduch pročistí a pošle zpět do místnosti.

Designové digestoře

Pokud chcete, aby vaše digestoř byla účinná, ale také příjemná na pohled, rozhodně vsaďte na designové digestoře. Ty jistě ohromí všechny vaše známé. Jsou to klasické odsavače par, které jsou ale oděny do vysoce designového kabátu.

Ostrůvkové digestoře

Tento typ digestoří je vhodný spíše do větších kuchyní, které disponují samostatným ostrůvkem. Princip jejich fungování je v podstatě stejný jako u komínových digestoří s tím rozdílem, že nejsou jednou stranou spojeny se zdí, ale volně visí nad vaším kuchyňským ostrůvkem. Jsou vysoce designové, často simulují i světelné prvky vaší kuchyně.

Podstavné digestoře

Tyto odsávače par, které jsou obvykle namontovány na spodní straně nástěnné jednotky, jsou viditelnější a zřetelnější než integrovaný typ, ale jsou o něco jemnější než designové nebo komínové odsavače par. Clony hledí jsou dodávány s malým skleněným nebo plastovým hledím, které rozšiřuje velikost digestoře.

Koupí digestoře budete předcházet usazování vlhkosti, a tak tvoření plísní ve vaší kuchyni.

Klíčová slova: