Smrt světových hvězd v roce 2020. Nesmrtelný Spartakus, božský Maradona a tragédie legendy

Božský Diego odešel a Argentina je utopena v slzách
Zobrazit fotogalerii (5)
 

Rok 2020 se do historie zapíše tučným písmem. Pandemie koronaviru vnesla mezi lidi obavu o život a číslo zemřelých se také rapidně kvůli virovému onemocnění zvedlo. Smrt si nevybírá a nemusí to být zrovna covid-19, který nečekaně ukončí cestu mezi živými. Jaké světové osobnosti opustily svět nadobro?

Ke konci roku vždy patří bilancování, rekapitulace uplynulých dní a také vzpomínka na ty, kteří svět nadobro opustili. Rok 2020 byl opravdu specifický a právě zdraví lidí bylo hlavním tématem od chvíle, kdy se pandemie koronaviru stala naším každodenním strašákem. I v tomto kontextu neunikly smrti hvězdy, sportovci, herci, novináři a jiné veřejně známé postavy naší společnosti. 

Kobe Bryant

Jedna z nejvýznamnějších ikon basketbalu. Rekordman NBA, který se svými výkony postaral o úlohu legendy tohoto populárního sportu. Kobe Bryant si kvůli tragické nehodě helikoptéry již neužívá klidný důchod a pozici basketbalového poloboha. 

26. ledna v brzkých ranních hodinách se zřítila jeho vlastní helikoptéra, kde byl se svojí dcerou Giannou a dalšími sedmi lidmi na palubě. Kobe Bryantovi bylo pouhých 41 a jeho dceři, která byla velmi talentovaná basketbalistka, bylo pouhých 13 let. 

Kirk Douglas

Už to pomalu začalo vypadat, že se legendární herec napil nesmrtelné vody. Slavný hollywoodský herec, který za svoji dlouhou kariéru ztvárnil několik výrazných rolí, zemřel 5. února 2020 v New Yorku. 

Rodák z Amsterdamu a otec slavného herce Michaela Douglase se proslavil hlavně rolí ve filmu Spartakus, zahrál si také malíře Vincenta van Gogha. Má svoji hvězdu na hollywoodském chodníku slávy. Drží si také 17. místo v kategorii nejvýznamnějších filmových herců historie. Bylo mu uctyhodných 103 let. 

Little Richard

Vlastním jménem Richard Wayne Penniman se proslavil pod pseudonymem Little Richard. Muzikant, jenž začal svou kariéru rozvíjet ve čtyřicátých letech, je jednou z nejvýznamnějších postav rock´n´rollu. 

Svou hudbou ovlivnil nespočet soulových zpěváků a muzikantů. James Brown ho dokonce označil za jednoho z průkopníků hudebního stylu funky. K inspiraci jeho tvorbou se hlásí či hlásily osobnosti jako James Brown, Elvis Presley, John Lennon, Jimi Hendrix a také David Bowie. Legenda hudební scény zemřela v květnu ve věku 87 let. Podlehl rakovině kostí. 

Sean Connery

Bond, James Bond. Tedy Connery, Sean Connery. Legendární skotský herec se nejvíce proslavil právě rolí ve filmech s agentem 007. Celkem si zahrál v sedmi bondovkách, které měly velký komerční úspěch. Zemřel ve věku 90 let na Bahamách, kde dlouhodobě pobýval. Za svůj život získal hned několik přezdívek a ocenění. Říkalo se mu největší žijící Skot, v roce 1989 byl časopisem People vyhlášen nejvíce sexy mužem planety. V roce 1999 získal dokonce titul nejvíce sexy muže století. 

Diego Maradona

Pokud bychom chtěli v historii fotbalu hledat největší hvězdu, nelze opomenout Pelého a hlavně geniálního Diega Maradonu. Vítěz mistrovství světa v roce 1986 s Argentinou proslul nejen svými góly a kličkami, ale také divokým životem mimo fotbalové hřiště. 

Proslulý byl jeho večerní život plný alkoholu a kokainu. Pod jeho vlivem pravděpodobně hrál i několik zápasů za italskou Neapol, kde se stal během svého působení polobohem. Jeho smrt byla pro Argentinu národní tragédií. V šedesáti letech zemřel na infarkt. 

KAM DÁL: Smrt si vybrala i v roce 2020. Zemřela legenda sportu, komunistický politik a legendární moderátorka