Co všechno byste měli vědět o puškohledu? Jak vybrat ten správný?

V současné době jsou puškohledy velice důležitou součástí pušek
  |  Komerční sdělení

Pokud jsou lovecké zbraně vaším koníčkem, případně se věnujete myslivecké oblasti, pravděpodobně jste se již setkali s optickým zařízením zvaným puškohled. Jedná se o nenahraditelnou součást mnoha střelných zbraní, protože jeho úkolem je dostatečně přiblížit cíl. V následujících řádcích vám prozradíme, na co byste neměli zapomenout.

V současné době jsou puškohledy velice důležitou součástí pušek. Připevňuje se na pušku, přičemž usnadňuje lovení nejen přes den, ale především i v nočních hodinách. Pomáhá při pozorování. Stejně tak dokáže lépe zaměřit cíl. Puškohledy jsou moderní pomocníci. Existují v mnoha variantách a s odlišnými parametry. Jak tedy vybrat ten správný puškohled?

Parametry, které by měl puškohled mít

V podstatě puškohledy pracují na podobném principu jako dalekohledy, nicméně připevňují se na střelné zbraně. Objekt si rychle přiblížíte. Co se týče zvětšování, tak některé modely mají pevné přiblížení, jiné zase variabilní. Záleží na tom, jakou variantu zvolíte.

Pokud si myslíte, že čím větší zvětšení puškohled má, tím je to lepší, potom jste na omylu, protože se zmenšuje zorné pole. Vybírejte tedy zvětšení podle toho, k jakému účelu vám má puškohled sloužit. Pro lov při naháňkách se doporučuje přiblížení maximálně 3×, ovšem při lovení z posedu je vhodnější přiblížení až 6×.

Dalším parametrem je průměr objektivu a propustnost světla. S větším průměrem se nemusíte bát lovení v noci. V neposlední řadě se zajímejte o značku a cenu.

Puškohledy od značky FOMEI

V dané oblasti působí společnost FOMEI, která byla založena v roce 1990. Zakladatelem se stal Ing. Josef Dostál, přičemž sídlo společnosti se nachází v Praze. FOMEI prodává vysoce kvalitní produkty s dlouhou životností, a to nejen v tuzemsku, ale i na zahraničním trhu.

Klíčová slova: