Jaké jsou možnosti využití tažného zařízení?

Tažné zařízení se dá využít nejenom k tažení přívěsného vozíku při stěhování nábytku, ale dá se na něj také upevnit třeba nosič na kola
  |  Komerční sdělení

Tažné zařízení patří v drtivé většině případů do příplatkové výbavy moderního vozu. Pokud si jej necháte namontovat přímo v automobilce nebo v autorizovaném servisu, získáte jistotu prvotřídní bezpečnosti, fungující elektroinstalace a také dobré pevnosti podvozku. Nicméně se může stát, že si pořídíte ojeté auto bez tažného zařízení, ovšem vy jste zvyklí na pravidelné využívání přívěsného vozíku nebo nosiče na kola či lyže. V takovém případě je záhodno zavítat do specializovaného e-shopu s díly na auta.

Jak vybrat tažné zařízení?

Pořízení tažného zařízení není vůbec nic složitého. Jediné, co musíte znát, je přesný typ a značka vašeho vozidla. Podle těchto parametrů si vyhledáte vhodná tažná zařízení a mezi nimi si vyberete to nejlepší. Vždycky chtějte kvalitní materiály a zaměřte se i na výrobce této součástky. K těm nejlepším patří firmy Westfalia nebo Auto-Hak. Obě tyto firmy vyrábí prvotřídní tažná zařízení na vozy značek Alfa Romeo, Ford, Mazda, Peugeot či Škoda.

Nosiče kol na tažné zařízení

Tažné zařízení se dá využít nejenom k tažení přívěsného vozíku při stěhování nábytku, ale dá se na něj také upevnit nosič na kola. Nosič kol na tažné zařízení vyrábějí renomované společnosti Thule a Yakima, které kladou důraz na použití těch nejlepších materiálů a nejmodernějších výrobních technologií. Na nosič se vejdou až 4 jízdní kola, ovšem u některých modelů lze přepravní kapacitu ještě zvýšit pomocí značkových adaptérů.

Nosiče lyží na tažné zařízení

Nosič na kola využijete převážně v letních měsících, ovšem tažné zařízení nezůstane bez práce ani v období zimy. Pokud patříte k milovníkům lyžování nebo snowboardingu, určitě byste měli zapřemýšlet nad koupí nosiče lyží na tažné zařízení. Efektivně a bezpečně převezete až 5 párů lyží, přičemž vás nebudou nijak omezovat v interiéru. Lyže jsou upevněny ve speciálních držácích, a kromě toho jsou zajištěny bezpečnostními pásy. Navíc je možné nosič jednoduše sklopit dolů, takže nejste nijak omezeni v přístupu do kufru.

Tažné zařízení má opravdu široké možnosti použití. Dá se použít nejenom na tahání přívěsného vozíku, ale také na převoz jízdních kol nebo lyží a snowboardů.