Senátor Hilšer: Nejsme neandrtálci. Flákance, kyje ani tahání žen do jeskyně za vlasy mezi normální lidi nepatří

Marek Hilšer vystudoval mezinárodní vztahy a medicínu na Univerzitě Karlově
 

Tumáš flákanec! Roušku nosit nebudu, protože jsem Lubomír Volný. A mám kámoše Mariana Bojka, tak bacha na mě. Stačí dva jedinci, kteří na sebe potřebují za každou cenu upozornit a na světě je ostuda celosvětových rozměrů. Smutné je, že jde o poslance, od kterých se očekává alespoň primární slušnost a kultivovanost. Na druhou stranu žijeme, kde žijeme, vládne nám, kdo nám vládne, na Hradě sedí...a tak dále. 

Politická kultura v České republice pláče, vrcholní představitelé státu se chovají tak, že se za ně musí stydět i průměrně inteligentní orangutan. Kam zmizela úcta, uznaní nebo alespoň respektování politického oponenta? V Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky to v poslední době vypadá jako na zápasech ve volném stylu. 

Neperu se a blbce ignoruji

Flákanec nezařazeného poslance Lubomíra Volného už je dnes legendární a našel si i celou řadu obdivovatelů. Divit se nemůžeme. Někdo si zkrátka v době, kdy ho vláda drží na uzdě jako sousedovic Alíka bez řádných informací a vysvětlování, může hledat útočiště u extremistů, které vyrazili i z SPD. Což je rozhodně punc "kvality".

„Mám lidi rád. Neperu se. Blbce ignoruji, pokud se nederou do mé osobní zóny nebo neohrožují někoho jiného bezbranného. Shodneme-li se na tom, že nejsme neandrtálci a doba ledová je za námi, tak nebude těžké pochopit, že flákance, kyje ani tahání žen do jeskyně za vlasy mezi normální lidi nepatří,“ řekl Čtidoma.cz senátor Marek Hilšer.

Rytíři a ctihodné dámy

Kdo čekal, že "flákanec" byl vrchol, spletl se. Dalším políčkem do politické slušnosti bylo vyvedení ze sálu Volného a jeho soukmenovce Mariana Bojka, které "zorganizoval" předseda Sněmovny Radek Vondráček. Právem. Oba si odmítli nasadit ochranu dýchacích cest. Ochranka je dostala ze sálu, někteří kolegové na ně křičeli "fuj". 

Podle Hilšera je situace v Senátu jiná, tam prý za dva roky žádného neandrtálce nepotkal. „Jsou tam jen rytíři vybraných způsobů a ctihodné dámy. Takže si žádnou bitku ani ve snu nedokážu představit, natož se jí zúčastnit. Možná je to po této stránce nuda a žádná senzace, ale tak to má být, aby se nám všem v naší zemi společně dobře žilo,“ vysvětlil bývalý prezidentský kandidát pro Čtidoma.cz. A kdo ví, při pohledu na pány Volné a Bojka by se možná i neandrtálec urazil... 

KAM DÁL: Ústavní soud zrušil preferenci pro velké strany. Petr Pithart říká: Naše volební právo je křiklavě nerovné. Změna znamená větší spravedlnost.