Babiš s Landou zakládají tajemný řád. Velmistrem se stane Jiří Ovčáček

Premiér Andrej Babiš sliboval na jižní Moravě, zdecimované tornádem, rychlou pomoc. Tu zatím suplují neziskovky
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Hledali se, až se našli. Andrej Babiš a Daniel Landa podle informací z Mezinárodní vesmírné stanice vytvoří nový řád, který má zajistit světový mír a pořádek na Zemi a přilehlých oblastech. Jejich úterní schůzka bude vyvrcholením tajných jednání mezi předsedou sněmovny Radkem Vondráčkem a meziplanetárními vůdci. Naší redakci se podařily získat informace z tajného trezoru na Čapím hnízdě.

/POLITICKÁ SATIRA/ Daniel Landa se konečně dočkal muže, který jeho život naplní posláním. Po těch letech, kdy ze sebe musel dělat šaška jako kouzelník Žito 44 či zakladatel řádu Ordo Lumen Templi. Jsou v tom však temné síly, podle důvěryhodných zdrojů dokonce síly pekelné. Chlapíků s rohama se však Landa nebojí a pro strach uděláno má i Andrej Babiš.

Zaručí se svým vlastním jménem

Jejich úterní schůzka, o které referoval například i Babišův stranický tisk iDnes, bude přelomem ve vnímání politiky jako takové. Vůbec poprvé se do ní totiž zapojí nejen pozemšťané, ale připojí se i několik dalších lídrů (kvůli pandemii koronaviru samozřejmě jen online). Téma jednání je jasné - všichni se obávají rozmachu Babišstánu a jeho expanze na jiné planety.

„Nemáme v úmyslu napadat své přátele v jakékoli galaxii. Mohu se vám zaručit svým jménem Bureš,“ má podle našich informací začít projev českého premiéra. Zjevně jde o zásadní projekt, když se pan premiér rozhodl odkrýt pravou identitu. Mnoho vůdců pak ale nemusí mít jasno, jestli je Babiš Babišem nebo Burešem. Mohou v tom tedy vidět zákeřný trik. A zde má Babiš připraven argument, kterému se nedá odolat

On je naším bohem

Jak se nám podařilo zjistit, v tu chvíli se zvedne Daniel Landa a zazpívá vlastenecký song jako vystřižený z časů Orlíku. „Jsme jeho věrní, on je naším bohem. Jsme bílí a řídíme se jeho slovem,“ zní část písně, která unikla z trezoru na Čapím hnízdě. Podle plánu by měly ledy povolit a situace se uklidnit. 

Babiš pak ohlásí vznik nového řádu Zlatého Mamlase, jehož prioritou bude pravidelné setkávání vládnoucí sekty NE, ale také opozice ze všech koutů vesmíru. Za to, aby vše probíhalo podle jasně daného časového harmonogramu, bude odpovídat velmistr řádu, kterým se stane Jiří Ovčáček. Zkušený muž, který po zmizení jeho bývalého šéfa neměl do čeho píchnout.

Landa se stane breberkou

Zde je možná jediné slabé místo projektu. Loajalita ke svým lidem je u premiéra tradičně nízká a pro Landu nejspíš půjde o nepříjemné překvapení. Tedy pokud neplánoval ze sebe udělat trotla. On měl být přeci velmistrem, on je vyvolený! Daniel je ale silný chlap, oklepe se z toho. 

A řád Zlatého Mamlase? Určitě skvělý projekt, jen aby neskončil ve vesmírné černé díře...

KAM DÁL: Doktor Horák: Když přijdete o zub, není důvod bát se implantátů. Analgosedace udělá své.