Děsivý okamžik, který se povedlo natočit. Z trávy vyskočí podivná postava a běží směrem k autu

Asi nechceme, aby se na nás v noci řítilo cokoli, natož jakási podivná bytost
 

Podvod nebo objev, který by si zasloužil vědecké pátrání? Uživateli sítě TikTok se podařilo natočit video, ve kterém se z trávy zvedne podivná postava a běží směrem k autu. Podle některých lidí by to mohl být legendární „skinwalker“, jiní zase tvrdí, že jde o podvrh. Co si myslíte vy?

Je to opravdu děsivý okamžik. Bledá postava na dvou nohách máchá rukama a běží směrem k autu. Všude kolem tma, krajinu osvětluje pouze kamera. Autor videa zřejmě prohledává okolí a hledá zvířata. Místo toho se objeví cosi s bledou kůží, která evidentně není zrovna přátelsky naladěna.

Čaroděj indiánů kmene Navaho

Když má dojít "k nejlepšímu", kamera je strhnuta dolů a video končí. Náhoda? Úmysl? V každém případě video vidělo za měsíc více než 6 milionů lidí, téměř milion ho označilo jako "líbí se mi", je pod ním několik tisíc komentářů. 

@itz_louisvuitton

Scary #fypsounds#scared#night

original sound - OFF

Okamžitě se vyrojila celá řada konspiračních teoretiků, kteří jsou si jisti, že jde o tzv. „skinwalker“, což je mýtické stvoření, které prý po nocích bloudí divočinou. Má jít o čaroděje z indiánských legend kmene Navaho, který se dokáže proměnit ve zvíře.

Realita nebo podvod?

Debata, která se rozproudila, by mnoho racionálně uvažujících lidí možná dost šokovala. „Kámo, to není skinwalker, ti mají srst,“ má jasný argument jeden z komentujících. Další si myslí, že je to buď skinwalker nebo windigo. A dodává, že ať tak nebo tak, jsou nebezpeční.

Našla se však i celá řada těch, kteří video odsuzují a nepovažují ho za reálné. Pozastavují se nad tím, že autor točil zrovna "v tu pravou chvíli" a že kameru vypnou, když by mohli mít záběr tisíciletí. Na jakou stranu se přidáte vy?

KAM DÁL: Vážné nemoci včetně rakoviny startuje nezdravý životní styl. Hodně věcí můžeme ovlivnit, říká doktorka Hlavatá.