Online volby se stávají standardem. Využít je má možnost i vaše firma

Firmy doslova prahnou po podobné aplikaci a řada z nich o ní ještě neví
  |  Komerční sdělení

Firmy, spolky i různé organizace se v dnešní době musely s mnoha činnostmi přesunout do online prostoru. Pravděpodobně si na to zvykneme a stane se to spíše standardem i do budoucna. Co nás však dnes zcela zásadně omezuje, jsou různé rozhodovací procesy, ke kterým jsme se kvůli hlasování, veřejnému a především tajnému, museli scházet. I to však lze vyřešit díky webové aplikaci gReception Voting.

Online hlasování i elektronické volby

Webová aplikace gReception Voting vás ihned přenese do třetího tisíciletí a čistokrevné online éry, kde jsou i volby možné zcela elektronicky. Díky webové aplikaci můžete velice snadno zorganizovat elektronické volby. Online hlasovací systém nevyžaduje fyzickou přítomnost nikoho, kdo má povinnost ev. právo se hlasování zúčastnit. Zorganizovat je možné jak veřejné online volby, tak tajné volby. Možné jsou tajná volba představenstva, volby statuárních orgánů, online volba předsedy, online volba předsednictva, elektronické volby výboru, online volby revizní komise i další hlasování, která v rámci své organizace a spolku musíte nebo chcete dělat. Hlasovat lze ale v podstatě o čemkoliv. Webová aplikace gReception je vlastně modulární systém, kdy Voting, je jen jeden z modulů. Formuláře jsou plně editovatelné a hlasování lze plně modifikovat pro jakoukoliv jinou potřebu.

Firmy doslova prahnou po podobné aplikaci a řada z nich o ní ještě neví. Online aplikace pro volby je dnes jedinou smysluplnou možností, jak volit představenstvo spolku nebo společnosti. Takže ať již potřebujete zvolit řídicí orgány, případně hlasovat o návrzích, je online hlasování ideálním řešením. Korespondenční hlasování snižuje účast, je zdlouhavé a rovněž nákladnější.

Proč se pustit do voleb přes gReception Voting?

Řešení online hlasování, které gReception Voting nabízí, je připraveno pro veškeré formy kolektivního hlasování. Lze jej zorganizovat během extrémně krátké doby, stejně tak jako velice rychle vyhodnotit. Hlasování je úsporné, pokud jde o čas i finance organizátorů hlasování i jednotlivých voličů. Hlasuje se pohodlně tak, aby nebylo nutné nic instalovat. Prostě hlasujete přes jakékoliv webové rozhraní na počítači, tabletu nebo na mobilním telefonu.

Samozřejmostí je zajištění bezpečnosti hlasování. Přenášená data se šifrují, je umožněno tajné hlasování, ověřuje se též identita hlasujícího a během hlasování se uzamyká formulář zabraňující změnám v průběhu hlasování. Aplikace gReception Voting dokonale uhlídá i přesnost hlasování (rozdílné váhy hlasů, kritérium pro přijetí návrhu či kvórum), a to vše bez potřeby lidského zásahu. Systém vám pomáhá od začátku do konce. Nejenže na konci voleb hlasování vyhodnotí, stojí s vámi už ve chvíli, kdy posíláte pozvánky ev. plánujete automatické připomínky. Po skončení online hlasování si snadno zobrazíte výsledky, případně si vytisknete protokol o hlasování.

Online aplikace pro volby je připravena i pro laiky

Žádný strach nemusíte mít ani z toho, že byste toto hlasování nestihli připravit nebo že by tuto formu hlasování nezvládli oprávnění voliči či pozvaní účastníci hlasování. Celý systém je naprosto intuitivní a nevyžaduje žádné technické znalosti. Přístup k webovým stránkám a k vlastnímu e-mailu má každý, což je jediné, co potřebuje účastník hlasování. Systém vás při nastavení hlasování i samotné volbě provází krok za krokem vším, co je nutné udělat.

Volby jsou zaručeně bezpečné a tajné!

Nemusíte se bát žádných závad systému, možnosti zneužití hlasování ani prolomení bezpečnosti. Perfektně funguje ověření hlasujícího, hlasovat je možné pouze jednou, volbu nelze dodatečně upravit a samozřejmostí je možnost nastavení tajné volby. Volby může spustit ten, kdo je iniciuje, nebo lze využít administrátora systému. Pokud je pro vás pohodlnější a přijatelnější tato druhá volba, stačí dodat administrátorovi včas podklady pro přípravu hlasování. Na konci hlasování pak dostanete protokol o tom, jak online hlasování ev. elektronické volby dopadly.

Pojďte volit moderně

Ať už chcete využít režim veřejné volby, nebo režim tajné volby, přidejte se k těm, kteří už úspěšně tento systém používají. Nejčastěji gReception Voting využívají ti, kteří řeší volby do statutárních orgánů, volby předsedů i výborů. Roste však i poptávka od různých asociací, spolků, svazů a sdružení – malých i velkých. Online hlasování systémem gReception Voting úspěšně využívá i Česká lékařská společnost Jana Evangelisty Purkyně.