Elon Musk chystá další megalomanský projekt. Postaví nové město

Elon Musk je nadšenec do kryptoměn, jeho tweety pravidelně hýbou s jejich cenou
 

Vesmírná společnost SpaceX amerického podnikatele Elona Muska postaví novou továrnu v americkém státě Texas. Budou se tam vyrábět satelity sítě Starlink, jež má v budoucnu umožnit přístup k internetu odkudkoli na Zemi. Informovala o tom agentura Reuters.

Musk vede několik futuristických společností - vedle automobilky Tesla ještě neurotechnologickou společnost Neuralink a firmu Boring, která se zabývá budováním infrastruktury. V prosinci svou pozornost přesunul z Kalifornie do Texasu, kde buduje nový závod Tesly a nyní zřejmě dojde i na novou továrnu SpaceX.

Zřejmě to bude velké

"Zbudujeme v Texasu město Starbase," napsal Musk na twitteru. V pracovním inzerátu, v němž Starlink hledá inženýra, společnost uvedla, že jde o zlomový projekt v "novém, nejmodernějším" závodě v texaské metropoli Austin.

 

 

Musk už dříve uvedl, že Starlink, který nyní sídlí ve městě Redmond ve státě Washington, bude klíčovým zdrojem financí pro jeho širší plány. Do toho počítá vývoj rakety Starship, která má dopravovat platící zákazníky na Měsíc, a později pokus o kolonizaci planety Mars.

KAM DÁL: Ministryně Maláčová má plán, jak definitivně zastavit šíření nemoci covid-19. Konečně přišel ten, co měl přijít.

Klíčová slova: