Větrovka: Jaké variace jsou aktuální trendy

Jednoduchá moderní větrovka obsahuje pouze kapuci
  |  Komerční sdělení

Jaro se pomalu blíží a venku už panuje příjemné počasí. Zimní bundy a oblečení do mrazivé zimy se pomalu stává minulostí. Možná se už těšíte, jak vytáhnete ze svého šatníku nějaké nové trendy kousky oblečení právě na toto roční období. Že už nic moc nového nemáte? Nastal čas na pořízení neotřelých kousků. Hodně oblíbené jsou především větrovky. My se na ně podíváme mnohem podrobněji a rozhodně některé zajímavé trendy představíme.

Větrovky jako klasika, ale i neotřelá záležitost

Větrovky nejsou žádnou novinkou, vždyť první nepromokavá bunda s dílem zakrývajícím hlavu byla používána již Eskymáky. Tito obyvatelé chladného podnebí jednoduše museli přijít s něčím, co by je uchránilo od mrazu. Ve 30. letech minulého století se tento druh kabátu, odkoukaný od Eskymáků, stal populární v západní kultuře. Tradiční větrovky byly vyrobeny ze zvířecí kůže a ošetřeny rybím olejem, aby byly vodotěsné. Domorodci kvůli teplu často lemovali větrovky kožešinou. Dnes je situace poněkud jiná. Vždyť větrovky jsou velmi oblíbenými fashion kousky.

Moderní větrovky pro různé činnosti

Jednoduchá moderní větrovka obsahuje pouze kapuci. Ty lepší pak jsou vyrobeny z nepromokavého materiálu, obsahují šňůrky, kterými si bundu přivážete těsně k tělu, a zipy jsou ošetřeny tak, aby vítr nepronikl k našemu tělu ani skrz ně. Dnes jsou větrovky oblíbené u lidí, kteří mají rádi pěší turistiku, cykloturistiku, běh na stezkách a další outdoorové aktivity. Kapuce poskytuje mimořádnou ochranu před povětrnostními vlivy a lehký materiál, ze kterého je většina větrovek vyrobena, umožňuje snadné zabalení a přepravu. Mnoho větrovek má také velké kapsy, které se hodí pro uložení drobných věcí, jako jsou klíče, telefon, sprej proti hmyzu, opalovací krém nebo občerstvení.

Důraz na ekologii

Nejoblíbenější větrovky kladou důraz především na ekologii a vše, co je s ní spojené. Hodně preferované jsou především variace z ekologického ripstopu, jehož základem se stal recyklovaný polyester.  

Elegantní tmavší odstíny

Rádi byste na sobě měli elegantní oblečení, jež přitáhne pozornost, ale nepůsobí jako pěst na oko? Pak se vyplatí volit spíše tmavé barvy. Nutně se nemusí jednat pouze o klasickou černou. Často jsou k vidění různé šedé variace nebo také kombinování s kaki. Proč ne? Vždyť takovýto kousek svrchního oděvu je opravdu poutavý a není nijak vlezlý.  

Funkční skládací větrovky

I když původní definice větrovky zní: krátká bunda s kapucí, odolná proti větru a vodě, v současné době už se běžně vyrábí také v délce pod kolena. Navíc se vyrábí tak, aby bylo možné ji složit – nezabírá spoustu místa a téměř nic neváží. Nezahřeje, ale ochrání vás před větrem a vlhkem. Když se k bundě zvolí vkusné boty Converse, triko Adidas či tenisky Puma a další nadčasové i moderní kousky, není co řešit. A kde je všechny sehnat? Podívejte se do bohaté nabídky na Footshop.cz.