Odstranění vrásek není jen botulotoxin. Existují i další omlazovací metody

Vrásky kolem očí od smíchu jsou hezké a přirozené, ale občas mohou trápit. Především pokud nosíte make-up či korektory
 

Máte pocit, že léta se ve vaší tváři vepsala více, než byste chtěli? Od vrásek si můžete pomoci i mírnými estetickými zákroky bez operace. Současné anti-aging trendy v estetické medicíně se neomezují jen na notoricky známý botox, ale k mladistvě vyhlížející tváři si můžete dopomoci i mnoha omlazujícími metodami.

Na pomoc proti projevům stárnutí si můžete přivolat světlo. Konkrétně laser, který využívá světelnou energii k regeneraci kožních buněk. Především účinný je frakční laser. Jeho paprsky dokáží pronikat do svrchní a střední vrstvy kůže, kde podněcují tvorbu kolagenu, který věkem ubývá.

Velmi dobře se uplatňuje při odstranění drobných vrásek a také tzv. stařeckých pigmentových skvrn, které bývají rozesety po pokožce a vytvářejí dojem celkově stárnoucí struktury pleti. Po ošetření frakčním laserem se pleť vypíná, působí mladistvějším dojmem a zlepšuje se tonus kůže. Laser je ideální volbou, pokud máte jemnější vrásky. Velmi dobře odstraňuje i jizvy po úrazech či po akné.

Chemický peeling - ideální volba pro "začátečníky"

Začínáte s estetickou dermatologií a chtěli byste opravdu jemnou a mírnou metodu? Tak chemický peeling je skvělá startovací volba. Jedná se o lékařskou techniku, při které se na pleť aplikuje jedna nebo více AHA kyselin.

„Tyto kyseliny destruují jednotlivé vrstvičky kůže, což vede k obnovení tvorby kožních buněk, zmírnění vrásek, vyhlazení nerovností, odstranění projevů akné a nežádoucích pigmentací. Pleť je po ošetření zdravější a hladší. Pokud je pleť zasažena množstvím jemných vrásek a nerovností, dochází k jejich viditelné redukci,“ říká MUDr. Petra Moravcová z Perfect Clinic.

Na jemné oční vrásky – mezoterapie

Vrásky kolem očí od smíchu jsou hezké a přirozené, ale občas mohou trápit. Především pokud nosíte make-up či korektory, které vrásky umí velmi zvýraznit. Zde je pak ideální volbou vysoká hydratace v podobě mezoterapie očního okolí.

Při té se speciálním dermaperem aplikuje regenerační roztok s přídavkem kyseliny hyaluronové do citlivé pokožky v okolí očí. Výsledkem je intenzivní hydratace s následným vyhlazením a zpevněním pokožky.

Vlastní krev na pomoc – Plazmalifting

Plazmaterapie je injekční aplikace do podkoží vlastní plazmy, která se získá z naší krve. „Tělu přirozená látka pomáhá vypínat a zlepšovat stav pokožky. Velkou výhodou je, že na plazmu nevzniká žádná alergická reakce. Principem zákroku je biostimulace kolagenových buněk, které se nacházejí v pokožce. Naše vlastní plazma bohatá na krevní destičky umí tyto buňky nabudit a stimulovat je k tvorbě nových kolagenních vláken. Tím dochází k regeneraci, rozzáření a zřetelnému omlazení pleti,” vysvětluje MUDr. Petra Moravcová.

Celý proces plazmaterapie je poměrně snadný. Jediné, co je třeba, je odebrat 8 - 10 ml krve ze žíly (jako při standardním krevním odběru) a poté ji ve speciálním přístroji opatrně odstředit. Celý zákrok netrvá déle než hodinu a je bezbolestný. Ideální pro lidi ve věku 30 - 40 let.

Pro hlubší vrásky volte výplně

Pokud vás trápí hlubší vrásky, tak vhodnou metodou jsou injekční výplně na bázi kyseliny hyaluronové, která je tělu vlastní. Jedná se o velmi oblíbenou metodu k odstranění projevů stárnutí, korekci jizev, modelaci kontur a objemu tváře, zvětšení rtů či k celkovému omlazení. Nejedná se o zákrok, kdy se ztrácí mimika v obličeji. Pouze se vyplní objem tam, kde chybí, což bývá s přibývajícím věkem v obličeji poměrně viditelná ztráta.

Výplně mohou korigovat viditelné vrásky okolo úst, nosoretní vrásky, hluboké vrásky mezi očima. Je jimi možné také efektivně vyplnit objem obličeje a modelovat kontury tváře. V plošném použití se využijí i k omlazení krku, dekoltu nebo omlazení rukou. Výsledek není trvalý, přetrvá obvykle 6 - 12 měsíců, ale zákrok lze bez problémů opakovat.

KAM DÁL: Na téhle fotce z mládí vypadá Jana Šulcová skvěle. Osudovou lásku si ale neudržela, Vízner utekl za její kolegyní.

Klíčová slova: