Miroslava Němcová: Veřejně prohlašuji, že Miloš Zeman je zrádcem naší země

Miroslava Němcová byla od roku 1998 poslankyní, v letech 2002–2006 byla místopředsedkyní a v letech 2006–2010 1. místopředsedkyní sněmovny
 

Prezident Miloš Zeman dlouhodobě apeluje, aby Česká republika začala proti nemoci covid-19 očkovat neschválenou ruskou vakcínou Sputnik V. Ministr zdravotnictví Jan Blatný je proti stejně jako ředitelka Státního ústavu pro kontrolu léčiv Irena Storová. Podle hlavy státu je to důvod k jejich odvolání.

Premiér Andrej Babiš sice jakékoli změny ve vládě odmítl, přesto část veřejnosti i celou řadu politiků značně pobouřil. „Za nechutný považuji útok prezidenta na ředitelku SÚKLU paní Storovou. Je vázána služebním zákonem a v něm jako důvod odvolání fakt není, že nejde prezidentovi a Rusku na ruku. Pokud má pan Zeman chuť někoho odvolávat, doporučuji kancléře bez prověrky a mluvčího bez vzdělání,“ má jasno například předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Ústavní žaloba na prezidenta znovu na stole?

Podle Senátora Pavla Fischera nemá Miloš Zeman právo kádrovat a ovlivňovat rozhodování nezávislých úřadů. „Šéfka SÚKL má prý špatný názor na ruskou vakcínu, a tak má být odvolána. Neslýchané! Doufám, že říjnové volby změní rozložení sil ve Sněmovně a ta přestane blokovat ústavní žalobu na prezidenta.“

Petr Borecký, STAN
„Jestli chce Zeman odvolávat ministra zdravotnictví Jana Blatného a ředitelku SÚKL za to, že odmítají očkovat vakcínami bez registrace EMA, tak se chová jako zrádce a ne jako prezident České republiky.
Zlý, prolhaný, mstivý stařec, který se sám nechal naočkovat certifikovanou vakcínou Pfizer/Biontech.“

Předseda ODS si myslí, že konec ministra Blatného už měl být dávno realitou. „Ale ne kvůli Sputniku. Nezvládá pandemii, čísla jsou katastrofální. To, že nechce připustit necertifikované vakcíny, je naopak dobře,“ doplňuje Petr Fiala.

Dokáže ustoupit byznysovým plánům Ruska a Číny?

„Jde o přípravu na úřednickou vládu v režii Hradu? Teď se ukáže, nakolik je Andrej Babiš člověkem, který chrání zdraví lidí, a jak moc dokáže ustoupit byznysovým zájmům Ruska a Číny, které očividně hájí prezident,“ myslí si místopředseda KDU-ČSL Jan Bartošek. 

„Miloš Zeman znovu ukázal, že prosazuje zájmy “své” země, není to ale Česká republika,“ kroutí hlavou senátor Jiří Drahoš.

 

Zeman nikdy neprojevil snahu být autoritou

Senátorka Miroslava Němcová dokonce nazvala Miloše Zemana zrádcem naší země a našla dalších pět věcí, kvůli kterým podle ní není mužem na správném místě. Zde je jejích šest bodů.

  • Veřejně prohlašuji, že Miloš Zeman je zrádcem naší země.
  • Jeho činy a spojenectví s Andrejem Babišem řízeně vedou k rozvratu české společnosti.
  • Nikdy neprojevil snahu být autoritou, která spojuje, nikdy nevynechal příležitost být papalášem, který ničí a rozbíjí.
  • Jeho motivací není zájem společnosti, její šance na uzdravení a prosperitu. Jeho zájmem je návrat k východním pořádkům, nástrojem je vzbuzování nenávisti.
  • Patří na temnou stránku dějin naší země, řadí se k těm nejodpudivějším figurám. Těmi se sám obklopuje a získává od nich moc k destrukci ústavních principů, k osobní mstě, k prosazení velezrádných zájmů ve prospěch Ruska a Číny.
  • Před dvěma dny uplynulo osm let jeho mandátu. Osm let buranství, zloby a destrukce všeho, co představuje „vyšší princip”, všeho, co neslouží jeho zájmům. Výročí nikdo neslavil. Není co.

KAM DÁL: Když je vám na omdlení a točí se vám hlava, tak může jít o příznaky vážné nemoci.