Ivan Bartoš: Rodiny přišly o své nejbližší, firmy krachují. Velkou část odpovědnosti nese premiér Babiš

Ivan Bartoš pracoval pro české i zahraniční firmy (Newton IT, Monster Worldwide, T-Mobile či EMTC) jako specialista na informační technologie
 

Českou republiku čekají v říjnu volby a je možné, že se do té doby odehraje celá řada "zázraků". Zřejmě bude záležet na tom, jak dobře se vyspí marketingové týmy preméra Andreje Babiše a co mu poradí, že je zrovna v dané chvíli dobré udělat. Jisté je, že hnutí ANO pode posledního průzkumu důvěru lidí ztrácí, do čela se dostala koalice vedená Piráty. To vše se ale může brzy změnit.

Ztráta preferencí hnutí ANO pro většinu politiků není překvapením. Stejně to vidí i předseda Pirátů Ivan Bartoš, jehož strana by spolu s hnutím STAN podle průzkumu společnosti Kantar pro Českou televizi momentálně volby vyhrála.

Nenaslouchá lidem, neumí jim pomáhat

„Mnozí lidé si sahají na dno, máme přes dvacet tisíc rodin, které přišly v pandemii o své nejbližší, řada firem krachuje. Velkou část odpovědnosti nese premiér, jeho chaotické řízení a neochota naslouchat návrhům, jak lidem pomoci. Ať už našim, kterých jsme od jara předložili bezpočet, nebo nezávislých expertů,“ řekl pro Čtidoma možná budoucí premiér České republiky. 

Kritická situace v zemi podle Bartoše může nahrávat nárůstu extrémistů. „Občané jsou zcela pochopitelně zoufalí, frustrovaní a unavení,“ vysvětluje s tím, že je pro něj naprostou prioritou prosadit takové návrhy, které by obyvatelům Česka ulevily.

Není to jen koronavirus

Rostoucí podporu vnímá předseda Pirátů jako závazek. Zároveň si ale uvědomuje, jak moc je situace složitá a jak bude mít jakákoli další vláda složitou situaci.

„Je před námi velký úkol se nejen vypořádat s dopady pandemie, ale i řešit dlouho opomíjené problémy jako exekuxe, dostupnost bydlení, nerovnost regionů a vzdělávání a další. K tomu bychom po volbách rádi dostali mandát a posunuli zemi k lepšímu,“ doplnil pro Čtidoma.cz.

KAM DÁL: Ministerstvo zdravotnictví nezabezpečilo data seniorů. Ignorují platnou legislativu, říká předseda Pirátů Bartoš.