Moderátorka při rozhovoru s Trumpem chybně oznámila odchod ministra. Reakce exprezidenta byla pohotová

Bude znovu kandidovat na prezidenta?
 

Nepříjemné nedorozumění potkalo tým dopoledního vysílání americké televize Fox News v čele s moderátorkou Harris Faulknerovou. Ta během svého pořadu oznámila rezignaci ministra vnitřní bezpečnosti Alejandra Mayorkase, vzápětí se ale musela opravit, protože její výrok nebyl pravdivý.

K přešlapu došlo uprostřed rozhovoru s bývalým prezidentem Donaldem Trumpem, který mezitím stihl údajnou rezignaci přivítat.

Kde se vzala taková chyba?

„Šéf ministerstva vnitřní bezpečnosti Alejandro Mayorkas rezignoval, pane prezidente,“ řekla zkušená reportérka, která ve Fox News působí přes 15 let. Divákům předtím vzkázala, že si chce informaci ověřit u svého týmu, i tak ale nakonec oznámení uspěchala. Následně s nervózním výrazem poslouchala pokyny ze zákulisí, zatímco Trump už na neověřenou informaci reagoval.

„Nejsem překvapený. Dobře. To je pro naši zemi velké vítězství,“ odpověděl bez váhání exprezident, než jej Faulknerová stihla zastavit. „Odpusťte mi, odpusťte mi, to se nestalo, a omlouvám se,“ vysvětlovala. Naznačila, že chyba vzešla z toho, jak poslouchala Trumpa a zároveň kolegy ve studiu.

Trump trvá na vítězství

Výrok o ministru Mayorkasovi nebyl jediným nepodloženým tvrzením, které v rozhovoru zaznělo. Trump v něm vedle útoků na současnou administrativu znovu propagoval konspirační teorii, podle které on ve skutečnosti vyhrál listopadové prezidentské volby.

„Za mě jsme volby vyhráli. Měli jsme skvělé volby,“ řekla bývalá hlava státu.

KAM DÁL: Karel Schwarzenberg: Pracovat v této vládě, to musí být člověk masochista nebo blázen.