Nano povlečení jako správná volba pro alergiky

Nanotkanina je speciálním druhem jemně tkaného materiálu z velmi tenkých vláken
  |  Komerční sdělení

Na alergiky čeká v domácnostech mnoho nepříjemných nástrah, kde se mohou vyskytovat roztoči nebo prachové částice. Jednou z nich je vybavení ložnice, kdy se nekvalitní povlečení či lůžkoviny mohou proměnit doslova v noční můru s výsledkem v podobě nepříjemné alergické reakce. Z toho důvodu existují speciální nano lůžkoviny, které tento problém pomáhají řešit a nabízí vhodnou a hygienickou alternativu. V čem spočívají hlavní rozdíly a proč se vyplatí pořízení nano povlečení? To se dozvíte v tomto článku.

Vyberte si nano lůžkoviny

Snaha o zdravé a hygienické spaní by měla být aktuální nejenom pro všechny, kdo přímo trpí alergiemi. Nikdy totiž nevíte, kdy se váš imunitní systém vychýlí z normálu a spustí se také alergická reakce na určitý zdánlivě neškodný spouštěč, jako jsou například prach, pyl, roztoči, bakterie, viry a podobné. Výběrem kvalitních lůžkovin si tak můžete ušetřit řadu problémů a uděláte něco dobrého pro své zdraví. Investicí do kvalitního vybavení místnosti, kde každý den trávíte minimálně osm hodin spánku, podporujete vlastní zdraví a chráníte se před možnými nemocemi dýchacích cest.

Kvalitní povlečení pro alergiky

Takové lůžkoviny či povlečení ze speciální jemné nanotkaniny zabrání vnikání malých částic dovnitř, které se zde jinak běžně usazují. Rozhodně tak jde o mnohem lepší volbu například s péřovými či jinými peřinami, které jsou přirozeným semeništěm roztočů. Jde o unikátní novinku, která nabízí snadné a elegantní řešení, jak vyměnit péřové polštáře a další nevyhovující lůžkoviny.

Výhody nanotkaniny

Nanotkanina je speciálním druhem jemně tkaného materiálu z velmi tenkých vláken. Výsledkem jsou skutečně miniaturní otvory, kterými proniknou částice vzduchu, ale to je tak víceméně všechno. Jeden takový otvor má totiž zhruba 80 nm a prachová částice je velká zhruba 420 000 nm, takže není šance, aby se dostala dovnitř. V praxi jde o spojení třech různých vrstev. Dvě zajišťují pevnost a požadované vlastnosti a mezi nimi se nachází speciální nanovlákenná bariéra, která zabraňuje pronikání nežádoucích částic. Co se týká složení, mají nano lůžkoviny převahu polyesteru a drobným podílem polyamidu, ze kterého je vyrobena právě jemná nano vrstva.

Na co si dát pozor při výběru povlečení a lůžkovin?

Pokud již máte jasno v tom, že si chcete pořídit nové nano povlečení nebo lůžkoviny, přichází na řadu další parametry potřebné pro úspěšný výběr. V první řadě jde o správné rozměry. Například si zvolte dostatečně velký polštář podle osobních preferencí. Někdo totiž dává přednost menšímu podložení hlavy, kdežto jiný potřebuje skutečně větší a nadýchaný polštář. Podobné je to také s přikrývkou. Hlavně pro vysoké lidi je často nutné zvolit prodloužené povlečení, které je o 20 centimetrů delší v porovnání s běžnou variantou. V souvislosti s výběrem lůžkovin samozřejmě přizpůsobte také rozměry povlečení.

Nezapomínejte na pravidelnou údržbu

Aby si povlečení a lůžkoviny zachovaly svou kvalitu, a především se nestaly rájem pro roztoče a prach, záleží také na pravidelné údržbě. Povlaky na matrace, nano povlečení i všechny další výrobky s unikátní jemnou bariérou si zaslouží tu správnou péči. To v případě polštáře či přikrývky znamená praní jednou za rok na 40 °C bez přídavku aviváže. Použít můžete šetrný prací gel bez obsahu chloru nebo fosforu. Aby nedošlo ke ztrátě tvaru, vyhněte se sušení v sušičce.

Další předností těchto lůžkovin je jejich dlouhá životnost i při častém používání. Kombinace kvalitních materiálů a v zásadě snížená nutnost tak častého praní vytváří ideální podmínky pro textil do ložnice s dlouhou životností.