Slavný zpěvák vytvořil masku pro cool lidi. Má sluchátka, mikrofon, jen neodpovídá lékařským standardům

Složil a nazpíval mnoho soundtracků k filmům, jako jsou například: Scary Movie, Garfield, Taxi, Shrek Třetí, Znovu 17, G-FORCE, Madagaskar 2: Útěk do Afriky nebo Velký Gatsby
 

Miliony lidí musely během pandemie změnit své profesní priority. Kvůli nemožnosti koncertovat a cestovat po světě došel americký zpěvák will.i.am ze slavné formace Black Eyed Peas k rozhodnutí, že stvoří multimediální respirátor pro ty, co milují hudbu a chtějí na ulici vypadat prostě cool. Původní myšlenku dotáhl k úspěšnému konci a jeho XupermasK se právě dnes dostává do prodeje. 

Will.i.am není pouze leadrem slavné kapely, která po osmi letech vydává nové album. „Stala se z nás opravdu kreativní parta, jsme připraveni propagovat naše hity na dálku a bezpečně v televizních pořadech a na živých koncertech, přenášených po celém světě,“ vysvětlil zpěvák v promo rozhovoru k uvedení tak zvané XupermasK, kterou vytvořil ve spolupráci se společností Honeywell, jež se orientuje na produkci klasických respirátorů.

V pandemii se zdokonalil ve vaření

Kromě hudby se během pandemie věnuje také cvičení, které se stalo jeho prioritou v denním režimu, jezdí na kole a také se zdokonalil v domácím vaření. „Od chvíle, kdy nám bylo znemožněno navštěvovat restaurace, vařím mnohem více a raději. Stal se ze mě opravdu skvělý veganský kuchař,“ dodal ke svému životnímu stylu will.i.am a poodhalil důvody, proč se jeho podnikatelské kroky tentokrát pustily směrem k futuristicky vyhlížejícím obličejovým maskám.

Bude trvat ještě dlouho, než se celému světu podaří zvládnout pandemii koronaviru a vrátíme se ke starému normálnímu životu. Nový normální život prozatím představuje boj s koronavirem a než se podaří proočkovat větší část světové populace, budeme nosit na obličeji respirátory nebo masky. A to nejen na veřejnosti, ale také na sportovištích, v divadlech, koncertních halách nebo kinech. I letadla budou ještě hodně dlouho prostorem, kde se bez masky prostě neobejdeme.“ 

Posedlost technologiemi

Novinková XupermasK je nabitá technologiemi - má zabudovaný bluetooth, LED světla, filtrační systém HEPA, dvourychlostní ventilátor, sluchátka a mikrofon. „Potřebujeme technologický zázrak, vždyť žijeme ve sci-fi filmu a přitom se chráníme před smrtelným virem maskami z minulého století,“ zní od zpěváka, který má k technologiím blízko od základní školy.

 

Zveřejnil(a) will.i.am dne Úterý 6. dubna 2021

 

 

Vše jde strašně rychle dopředu, technologie letí rychlostí blesku. Umělá inteligence bude za chvíli ovládat svět na takových místech, která by nás nyní nenapadla. Budou mít své místo v kriminalistice, vězeňství, zákaznickém servisu a dalších odvětvích,“ prozradil will.i.am v rozhovoru pro honeywell.com. 

Pod designem multimediálního respirátoru je podepsán Jose Fernandez, který má za sebou návrh obleků pro SpaceX Elona Muska. Výrobcem je společnost honnewell, produkující miliony klasických respirátorů. Sluchátky v XuperMask bude možné přijmout hovor, poslouchat hudbu, celý přístroj bude fungovat na energii z dobíjecích baterií.

Vychytávkou je těsnění kolem nosu, aby se uživateli nemlžily brýle. Podivným nedostatkem budiž fakt, že maska nesplňuje lékařské standardy, neboť je vyrobená ze silikonu a síťoviny. A stejně jako je cool celý produkt, musí být dostatečně cool i finanční bonita budoucího uživatele. XupermasK jde do prodeje právě dnes a její cena byla stanovena na šest a půl tisíce korun. 

KAM DÁL: Proč Arenberger zapadá do Babišova konceptu? Scéna je připravena k velkému hereckému výkonu premiéra.