Dorazí Harry na pohřeb prince Philipa? S rodinou by se setkal poprvé od skandálu s Meghan

Harry je mladší syn britského následníka trůnu prince Charlese a jeho první ženy princezny Diany. Je vnukem královny Alžběty II.
 

Královna truchlí, Velká Británie je zahalena v černé barvě, lidé nosí květiny a děkovné vzkazy před Buckinghamský palác. V 99 letech zemřel princ Philip, Vévoda z Edinburghu. Milovaný manžel královny Alžběty II. byl také dědečkem prince Harryho. Dorazí jeho vnuk na pohřeb, i když své rodině vyhlásil otevřenou válku? 

Na začátku je nutné zmínit, že to byl právě Harry a Meghan, kteří na svých webových stránkách jako první zveřejnili poctu princi Philipovi. 

O komplikovaných vztazích této dvojice se zbytkem rodiny toho bylo napsáno mnoho, a tak blížící se pohřeb budí velká očekávání i v kontextu se “zlobivým” Harrym. Jak se k zásadní události v královské rodině ryšavý mladík postaví? 

Díky za tvoji službu

„S láskou vzpomínáme na královskou výsost Vévodu z Edinburghu 1921-2021, děkujeme za tvou službu, budeš nám velmi chybět.” Harry tak využil svých webových stránek Archewell, aby jako první kondoloval a svěřil se s lítosti nad úmrtím svého dědečka prince Philipa. Všechny ostatní informace z webových stránek zmizely a můžete se zde dočíst pouze tento citlivý a uctivý vzkaz. 

Návrat do Velké Británie

Podle britského serveru The Mirror se Harry domů do Velké Británie chystá. Na cestu se pravděpodobně vydá sám, protože jeho žena Meghan je v pokročilém stadiu těhotenství. To se ovšem může navenek zdát i jako velmi žádoucí alibi.

Harry se s rodinou setká poprvé od skandálního rozhovoru pro americkou televizi s Oprah Winfreyovou. V tomto kontextu bude jeho účast na pohřbu velmi pikantní. Absence Meghan tak může pomoci rozbouřené vody v královské rodině zklidnit. 

The Mirror dále uvádí, že byl v den úmrtí prince Philipa jeho vnuk Harry v telefonickém kontaktu se svým otcem princem Charlesem a dalšími členy rodiny. Spustila se tím příprava na jeho případný návrat. Velkou Británii tak čeká nejenom smutná ceremonie v souvislosti se smrtí prince Philipa, ale také peprné setkání královské rodiny s princem Harrym, který ještě před měsícem veřejně prohlásil, že jeho žena byla terčem rasistického útoku právě od jejích členů. 

Princ Philip, který se v době sledovaného rozhovoru nacházel v nemocnici, byl od těchto informací zcela izolován, aby se mu nezhoršilo jeho křehké zdraví. I přesto však ve svých 99 letech odešel Vévoda z Edinburghu na věčnost.

KAM DÁL: Princ Philip se stovky nedožil. Jak bude probíhat jeho pohřeb?