Brenda z Beverly Hills 90210 schválně sabotovala natáčení. Několik let bojuje s rakovinou prsu

Shannen Doherty je ve světě známá hlavně jako Brenda Walshová. V současnosti bojuje s rakovinou prsu v těžkém stadiu
 

Kulaté narozeniny oslavila herečka Shannen Dohertyová, která se proslavila zejména rolí v populárním seriálu Beverly Hills 90210. Čerstvá padesátnice, která dokonce sabotovala natáčení, aby ji ze slavného seriálu vyhodili, bojuje od minulého roku podruhé s rakovinou prsu. Proč se jí nelíbilo být jednou z největších hvězd devadesátých let?

Shannen Dohertyová už bude do konce života nosit nálepku, která se jmenuje Brenda Walshová. Potkal ji tak stejný osud jako každou známou seriálovou hvězdu. Být spjatý celý život pouze s jednou rolí může být otrava, a tak se Shannen velmi netradičně rozhodla populární seriál Beverly Hills 90210 opustit. Jak se jí to nakonec podařilo? 

Z introvertky herečka

Své dětství pro časopis Elle v roce 2004 popsala jako samotářské. Velmi dobře se učila a ze školy tak nosila skvělé známky. Měla však problém s ostatními dětmi, kterých se stranila. Nejvíce si tak ve volném čase hrávala s otcem. Uzavřený přístup k okolí jí nevydržel dlouho. Už v deseti letech přišel zlom a ze samotářské holčičky měla být herečka, a to se podařilo. 

Tehdy debutovala v seriálu Father Murphy. Hrát před kamerou se jí začalo líbit, a tak postupně sbírala jednu roli za druhou. Nikdy se však nejednalo o postavy, které by poutaly hlavní pozornost. V roce 1990 se jí však otočil život vzhůru nohama. 

Miluji Dylana i s cibulí

Kdo prožil devadesátá léta při smyslech, už asi nikdy nedostane z hlavy charakteristickou znělku seriálu Beverly Hills 90210. Shannen Dohertyová se během několika dílů stala pro celý svět hlavně Brendou Walshovou. Legendární televizní podívaná pro mládež bodovala na plné čáře a složitá láska Brendy a rebela Dylana mučila nejednu fanynku u obrazovky. 

Po čtyřech letech slávy však chtěla tehdy třiadvacetiletá Shannen vycouvat. Oficiálně herečka své důvody nikdy nevysvětlila, ale na veřejnost prosákly informace, že se během roku 1994 chovala na natáčení opravdu nestandardně.

Údajně ji celý seriál přestal bavit natolik, že si svým chováním vynutila vyhazov. Pravidelně chodila na natáčení pozdě, hádala se s členy štábu a údajně před líbací scénou požívala cibuli. Produkce po čase neměla na výběr a Shannen byla vyhozena. 

Čarodějky a zdravotní problémy

Shannen Dohertyová není herečka jedné role, ale spíše dvou. V roce 1998 se totiž stala populární čarodějkou ve stejnojmenném televizním seriálu. Po třech letech však projekt opustila z podobných důvodů jako Beverly Hills 90210. Pro štáb byla prostě nesnesitelná. 

Několik drobných, nevýrazných a zapomenutých projektů znamenaly radikální úpadek kariéry. Marné pokusy o nostalgické probuzení kouzla slavného seriálu z Beverly Hills 90210 se stalo spíše kuriozitou. V bulvárních médiích se její jméno objevilo tučným písmem kolem roku 2015, kdy vyšlo najevo, že trpí rakovinou prsu.

Ta se jí vrátila v roce 2020 a v současnosti bojuje s rakovinou prsu ve čtvrtém stadiu. V dalším rozhovoru pro časopis Elle se svěřila s tím, že už se chystá psát dopisy na rozloučenou, i když se prozatím cítí velmi dobře. Vážně nemocná Dohertyová se v současnosti dožila padesáti let a nezbývá než fandit, aby svůj těžký souboj s rakovinou zvrátila ve svůj prospěch. 

KAM DÁL: Dojemný příběh prince Philipa. Jak pomohl malému synovi zesnulého prezidenta Kennedyho?