Kristus z Ria bude pokořen. Nápad politika, který zemřel na koronavirus, finišuje

V Brazílii dokončují novou sochu Krista, který bude třetí největší na světě
 

Jedna z nejikoničtějších památek města Rio de Janeiro bude mít konkurenci. Socha Krista Spasitele, který žehná z kopce Corcovado, je co do výšky překonána novým výtvorem v brazilském Encantadu. Projekt další sochy Ježíše Krista vymyslel politik, který zemřel na koronavirus. To však neohrožuje probíhající práce na výstavbě fascinujícího brazilského monumentu. 

Brazilská socha Krista, která aktuálně vzniká ve městě Encantada, překoná dosud třetí největší obdobnou stavbu na světě. Brazilci evidentě chtějí svět a Boha přesvědčit, že to s vírou myslí opravdu vážně. Jinak si nelze vysvětlit, že na první pohled bláznivý nápad je v podstatě před dokončením.

Smrt na koronavirus

Regionální politik Adroald Conzattii už však svůj vytoužený projekt sleduje jen z nebeských výšin a možná mu u toho sekunduje třeba právě Ježíš Kristus. V březnu tohoto roku totiž zemřel v důsledku onemocnění COVID-19. 

Až se Kristus dokončí, bude i s podstavcem měřit neuvěřitelných 43 metrů. Tím se stane třetí největší sochou Krista na světě. Vyšší je pouze socha Ježíše Buntu Burake v indonéském Sulawesi, který dosahuje 52,55 metrů, a Kristus král v polském Swiebodzinu, jenž je vysoký 52,5 metrů. 

Miliony od dobrovolníků

Dokončení je plánováno nejpozději v tomto roce a celková suma za náboženské veledílo dosahuje 8 milionů korun. Projekt byl financovaný od individuálních dárců a také díky štědrým příspěvkům komerčních společností. Podobně obrovských soch je ve světě mnoho. Kromě Krista najdete také monumentálního Buddhu či Pannu Marii. 

KAM DÁL: Nadějný příběh seniorky po očkování. 104letá žena přežila dvojnásobnou nákazu koronavirem