Nechte si zaplatit za dovolenou. Léto na Maltě s kapesným zdarma

Pohled na rybářské lodě na maltském ostrůvku Gozo
 

Došli jste ve svých plánech tak daleko, že si letos nenecháte ukrást dovolenou u moře? Pak si zvolte správnou destinaci a můžete získat několik desítek eur jako kapesné. Jak uvedl The Mirror, ostrovní stát Malta plánuje nalákat turisty bonusem za booking v hotelech na více než 3 noci. 

Koronavirová opatření a stav očkování v Česku sice příliš vesele nevyznívají a jen velký optimista se chystá plánovat letní dovolenou. Tedy alespoň v tuzemských podmínkách, kdy prozatím není jisté vůbec nic. Jen to, že před prázdninami určitě nebude naočkováno ani 30 % zájemců o vakcínu, zřejmě nás čeká neustálé testování na každém kroku a pokud se otevřou, tak přebookovaná ubytovací zařízení a přeplněná koupaliště či aquaparky. Letět k moři s sebou nese také stigma testování a čas v letadle strávený v respirátoru. Při stále pozitivnějším vývoji situace v jihoevropských zemích však bude dovolená méně restriktivní a hlavně budete mít určitě krásné počasí

Eura navíc za ubytování v hotelu

Na souostroví Malta se snaží místní vláda zlákat turisty už brzy zjara a The Mirror představil ekonomické schéma úřadu pro turismus, které počítá s bonusy pro návštěvníky z cizích zemí. Turisté, kteří se rozhodnou zavítat na ostrovy, budou za svou volbu odměněni bonusem, odstupňovaným podle kvality zarezervovaného hotelu. 

Booking na 3 noci v 5* hotelu přinese objednateli odměnu 100 eur, ve 4* 75 eur a za tříhvězdu obdrží turista eur 50. Bonus navíc dostanou všichni ubytovaní v daném pokoji. Ministerstvo turismu očekává, že jeho plán odměn přivede na Maltu během letošních letních měsíců 35 tisíc turistů

Očkovaní bez testu

Malta již dříve oznámila, že od 1. července počítá s pravidlem, že se očkovaní návštěvníci nebudou muset při vstupu na ostrov prokazovat covid testem. Jedinou podmínkou je pravidlo, že druhou vakcinaci musí turista dostat nejméně 10 dní před příletem na Maltu. 

Krásné souostroví ve Středozemním moři zvládá, i přes relativně husté osídlení, po celou dobu pandemie koronaviru situaci velmi dobře, má relativně nízká čísla nakažených i smrtnost. Navíc je velmi efektivní v prooočkování svých obyvatel. 

Jak jste na tom vy? Nechali byste se od Maltské republiky zlákat na letní dovolenou bonusem, který může přinést pro čtyřčlennou rodinu celkem příjemné kapesné? 

KAM DÁL: Nigerijská mutace koronaviru se rychle šíří. Experimentální viroložka Tachezy vysvětluje, jak se chová.