Učitelka Jiřího Ovčáčka píše prezidentovi. Byl to můj nejméně bystrý žák, zmiňuje v otevřeném dopise

Jiří Ovčáček se po projevu prezidenta na chvíli odmlčel
 

Do prezidentské kanceláře dorazil dopis, který bezesporu nepotěší mluvčího hradu Jiřího Ovčáčka. Jeho bývalá učitelka z gymnázia se zde otevřeně přiznává k rozčarování nad kroky Miloše Zemana a nevybíravě komentuje také chování Ovčáčka, svého bývalého žáka. Na svém twitterovém účtu zveřejnil části dopisu editor Deníku N Libor Stejskal. 

Pražský hrad se po několika měsících v hibernaci znovu probudil a česká politická scéna zažívá turbulentní časy. Bleskové výměny ministrů, podezřelé dosazování nových náměstků a horlivá snaha zalíbit se Ruské federaci vzbuzuje u nejednoho občana České republiky pohoršení. 

Svou troškou do mlýna přispěla i učitelka strakonického gymnázia, která měla tu čest vyučovat  současného tiskového mluvčího prezidentské kanceláře Jiřího Ovčáčka. Na veřejnost se dostalo několik pasáží z jejího otevřeného dopisu, který si nebere servítky. „Pane prezidente, prosím Vás, když už jste se rozhodl, že nám nebudete nijak prospívat, aspoň prosím tolik neškoďte,” píše učitelka. Jak v další pasáži zpětně hodnotí Ovčáčka jako studenta? 

Nejméně bystrý Ovčáček

Části z vytýkacího dopisu Pražskému hradu dopisu od učitelky ze Strakonic přinesl twitterový účet editora Deníku N Libora Stejskala. Vzhledem k tomu, že se však podobné kritické texty dostávají k Miloši Zemanovi pravidelně, nelze očekávat jeho veřejnou reakci. Otázkou je, zda bude mlčet i Jiří Ovčáček, který je hlavní postavou tohoto provokativního vzkazu. 

„A je asi symbolické, že Vy jste si za tiskového mluvčího vybral muže, který kdysi patřil k mým nejméně bystrým studentům," píše učitelka z gymnázia. Hodnocení zostuzeného Ovčáčka jistě nepotěší a vzhledem k jeho aktivitě na sociálních sítích je překvapením, že ještě stále nepřišla žádná z jeho tradičních odpovědí.

 

 

 

KAM DÁL: Zoufalé očkovací tempo v Česku. Aktuální tvrdá data zabíjejí optimismus