Neúcta vůči královně? Harry odletěl za Meghan a nezůstal na narozeniny své babičky

Princové William a Harry při smutečním pochodu na rozloučení s princem Philipem
 

Princ Harry dostal od otce prince Charlese jasně najevo, kam až v jeho očích klesl. K následníkovi trůnu se přidala i královna AIžběta II., která svým postojem podpořila nedůvěru ve vnuka, který upřednostnil svou manželku před monarchií. O tom, jaké jsou priority prince Harryho, svědčí i fakt, že nezůstal ve Velké Británii do dne 95. narozenin královny Alžběty II. Místo toho po soukromé schůzce s otcem promptně odletěl do USA za svojí těhotnou ženou Meghan.

Britská média se pochopitelně věnují stále živé kauze prince Harryho a jeho ženy. Zdroj z královské rodiny pro MailOnline sdělil: „Královna dala přednostním poradcům jasně najevo, že je zajedno s Charlesem a Williamem, a byla zklamaná aspekty rozhovoru Harryho a Meghan.”

I vzhledem k pokročilému věku a období smutku po smrti prince Philipa lze očekávat, že se královna Alžběta II. nebude účastnit žádného rodinného setkání, kde by se řešilo právě téma Harryho a jeho otevřené zpovědi a kritiky poměrů v královské rodině. 

„Na obou stranách je hodně bolesti, takže k usmíření dojde velmi pomalu,” píše deník Mirror s odkazem na zdroj blízkého pracovníka královské rodiny. Princ Harry napsal před pohřbem prince Philipa svému otci Charlesovi hluboký a dojemný dopis, který měl zjemnit dopady kauzy, v níž jeho žena Meghan hovořila o rasismu a myšlenkách na sebevraždu. Co se dělo mezi otcem a synem "za zavřenými dveřmi"?

Nedůvěra pokračuje

Když se princ Harry a William po smutečním obřadu prince Philipa dali do rozhovoru, celý svět viděl, že mezi nimi existuje naděje na lepší zítřky. Mírové jednání mezi bratry se pokusila zorganizovat Kate. 

V britských médiích však rezonuje první osobní setkání Harryho s jeho otcem princem Charlesem. I kvůli pandemickým opatřením nebyla jiná možnost než společná procházka v zahradách Windsor. Původně se měli oba sejít sami tváří v tvář poprvé od šokujícího rozhovoru s Oprah Winfreyovou. 

Následník trůnu však nečekaně k procházce přizval i prince Williama. Vůči Harrymu tak jeho otec otevřeně projevil nedůvěru, protože se obával, že by mohl být obsah rozhovoru později špatně interpretován. 

Co si princové v soukromí řekli, nebylo zveřejněno. Harry však rozvířil další spekulace rychlým odletem do USA za svou těhotnou ženou Meghan a není na území Británie v den 95. narozenin své babičky. Na první pohled neuctivé princovo gesto je zprávou o tom, že urovnání konfliktu v královské rodině bude trvat zřejmě trochu déle. 

KAM DÁL: Vzdá se dnes britská královna trůnu? Na den svých 95. narozenin slíbila významné prohlášení