Chcete jezdit v královském Range Roveru? William a Kate dali do dražby své luxusní SUV

Vévodkyně Kate drží královský směr i ve výběru vozidel
 

Britská královna sice jezdí v majestátním Bentley, její vnuk princ William s manželkou Kate drželi spíše rodinnou tradici. Vlastnili totiž nejluxusnější verzi SUV Range Rover a nyní je tento krásný vůz z roku 2013 zalistován do prodeje v britské aukční síni Bonhams. Na kolik tipujete jeho vyvolávací cenu? 

Speciální edice velkého rodinného vozu Range Rover Vogue SE pochází již z roku 2013, a není tedy napěchováno nejnovějšími technologiemi. Přesto v něm bude mít nový majitel ledničku a také prosklenou střechu, která se před nadcházejícím teplým počasím bude jistě hodit. Auto není pod kapotou žádné klidné vozítko pro manželky, co vozí své dětičky o pár ulic dál do školy. Spíše naopak - disponuje motorem o obsahu 4.4 litru V8 v dieslovém provedení a manželé William a Kate si ho pořídili před osmi lety jako úplně nové. 

Společně v něm byli dokonce zachyceni na fotografiích během jejich cesty do Pertshire ve Skotsku právě v době, kdy si ho koupili. Zřejmě to pro ně byla jedna z prvních cest, kterou si v novém autě užili. V popisu aukční položky, která přijde v síni Bonhams na řadu během května, je také uveden přesný popis barvy vozidla. Kapota je vyvedena v baltické modři a nádherně konstrastuje s vnitřním, kompletně koženým interiérem v barvě mandlové a espresso. 

Výbava na luxusní úrovni

Range Rover disponuje samozřejmě parkovacím asistentem s kamerou, vyhřívanými sedadly vpředu i vzadu, panoramatickou střechou, nechybí elektrická přední sedadla, zvukový systém Meridian, přídavné topení, které si můžete předem načasovat a auto si v chladných dnech vyhřát. Nechybí lednička a samozřejmě veškeré bezpečnostní prvky nejvyšší úrovně, které tato značka ve svých vozidlech nabízí. 

Jízda na královských SPZ

Pro nového majitele budiž lákadlem i celkem neobvyklá věc - vozidlo má zachované originální, tedy původní, poznávací značky. Běžně se nic takového nestává, neboť veškerá vyřazená vozidla z královské flotily dostávají nové SPZ. Zajímá vás, kolik má královské vozidlo najeto? Vévoda s vévodkyní z Cambridge auto asi nijak významně neužívali. Má najeto necelých 64 tisíc kilometrů a tomu odpovídá i naprosto netknutý interiér. 

Range Rover - královská záruka kvality

Britská královská rodina je známá coby fanoušek zmíněné značky. Vždyť nedávno zesnulý princ Philip dlouhých 16 let navrhoval vojenskou verzi její ikonické čtyřkolky Defender TD5 130 tak, aby mohla vézt jeho rakev v den jeho pohřbu na hradě Windsor. Po celý svůj život řídil pouze vozy této britské značky a dokonce ji poctil královskou garancí kvality. 

Zajímá vás vyvolávací cena rodinného SUV po princi Williamovi v aukci? Není nijak oslnivá a auto tak není obyčejnému smrtelníkovi nedostupné. Aukční síň očekává start dražby na částce 30 - 40 tisíc liber, tedy necelých 900 tisíc - 1,2 milionu korun. Jen musíte samozřejmě počítat s malou kosmetickou vadou - řízením podle britského systému, tedy s volantem na místě spolujezdce.

KAM DÁL: Jana Bernášková nemá kde hrát, a tak dopisuje již druhou knihu. Z té první je bestseller.