Janek Kroupa nepřítelem Hamáčka i ČSSD. Co o něm řekl jeho bratr Mikuláš?

ČSSD už se pustila do očerňující kampaně, která má za úkol zdiskreditovat Janka Kroupu
 

Informace o plánované cestě ministra vnitra Jana Hamáčka do Moskvy vyvolaly na české politické scéně bouři. Respektive její údajný cíl, tedy vyměnit informace související s útokem ve Vrběticích za dodávky vakcíny Sputnik. Přinesl je web Seznam Zprávy. Redaktor Janek Kroupa je teď nepřítelem ČSSD, která se za svého lídra postavila. Co si o tom myslí jeho bratr Mikuláš, dal by za bráchu ruku do ohně? Více v jeho komentáři.

/KOMENTÁŘ/ Mohu k tomu všemu dodat jen toto: můj bracha Janek, novinář, nemá - kupodivu - pravomoc kohokoliv poslat do vazby, ani do vězení. Jeho novinářská zjištění nejsou korigována s politiky, ani policií, ani se soudci. I kvůli tomu jeho záznamy například skrytého mikrofonu před soudem obvykle nelze použít jako důkazy.

Nelže a nebere úplatky

Osobně mohu potvrdit, že Janek nelže, nebere úplatky, nehraje zpravodajské hry, je skvělým novinářem. Je čestný, pravdě oddaný, novinářsky zkušený a absolutně profesionální. Nikdy své reportáže necenzuruje. Jsou "nenačasovává".

Zástupci ČSSD ve Sněmovně rozdávali novinářům podklady nazvané "Barometr důvěryhodnosti novináře Janka Kroupy". Připomíná mimo jiné i "kauzu Jourová" a nezákonnou vazbu dnešní eurokomisařky. Novinář si však za svými zjištěními o panu Hamáčkovi stojí s tím, že je má podložené.

Není tedy součástí žádné kampaně, jakmile se dozví, má "nabito", jde s tím ven. Padni komu padni. Opravdu jen úplný idiot by si mohl myslet to, co naznačuje pan Hamáček, že to snad dělá proto, aby nahrál Rusku.

Mlčí a chrání své okolí

Vídáme se spolu pravidelně. Někdy se ze srandy zeptám: „Tak co, na čem děláš?“ Jen se usměje, ale nic neřekne. Nikdy s nikým nepovolaným svoji práci neprobírá. To je věcí jen jeho přímých nadřízených. Jsem tomu rád.

Občas zmizel, občas mu policie zajistila ochranu, občas na něj mafiáni poslali nájemné vrahy. Tím, že mlčí, chrání své okolí. My prostě nevíme, na čem pracuje.

Je tu spousta dalších otázek

Mam strašnou chuť dát do huby všem těm mamlasům, co o kauze nic neví a přitom žvaní, uráží ho a pitomě a hloupě spekulují... A pakliže jsou představování jako "novináři" a takto Janka shazují, pak jsou u mě tuplovaní hajzlíci. 

Protože jejich prací má být kvalitní novinářská práce, přinést další ověřené informace, které odpoví na mnoho otazníků. Ty tu samozřejmě jistě jsou, Janek zatím zjistil odpověď jen na některé z nich, otevřel téma.

KAM DÁL: Pořizujeme si kotě: Jak dělat vše od začátku správně a zvířeti neublížit?