O víkendu si užijeme sluníčka, slibuje meteorolog Handžák. Kdy se počasí zkazí a přijde studená fronta?

Výlet do přírody nebo piknik rozhodně nebude problém
 

Konečně jsme se dočkali! Pokud o víkendu plánujete výlet, jděte do toho. Plánujte ale spíše na víkend, kdy bude opravdu nádherně. Ovšem jásat nad příchodem teplých dní je ještě hodně předčasné. Už příští týden totiž slunce nahradí studená fronta a teploty opět zásadně klesnou.

Trvalo to letos hodně dlouho, ale vypadá to, že se konečně dočkáme slunečních paprsků déle než jen na pár hodin. Téměř celý víkend by totiž měl být skoro letní, alespoň pokud jde o teploty. Je tedy na čase vytáhnout ze skříní kraťasy, vyžehlit je nebo dokoupit nový outfit, pokud snad zjistíte návštěvu molů či jiných nezvaných hostů. 

Official online store HYDRA Here you can find various - Illegal Drugs, pills, LSD, chemical drugs, unk-jay, opiate, junk, soporific, mushrooms.

Гидра сайт futuron.tv

Гидра зеркало рабочее зеркало Гидра

Official online store HYDRA ✓ Here you can find various - Hydra onion, hydra shop, hydra tor, hydra site

Záplavy zatím nehrozí

Oproti minulému deštivému víkendu zažijeme výrazné zlepšení. V pátek bude sice ještě zataženo až oblačno a na většině území musíme počítat s deštěm nebo přeháňkami. „O víkendu k nám ale začne proudit teplý vzduch od jihu, v neděli zažijeme letní den,“ potvrdil Čtidoma.cz Štefan Handžák z Českého hydrometeorologického ústavu.

A pokud to kvůli vydatnému dešti vypadalo, že na některých místech přijdou lokální záplavy, nic podobného podle meteorologa nehrozí. Vzhledem ke zmírnění srážek nad celou Českou republikou hladiny řek naštěstí rychle klesají.

Léto a pak zase "podzim"

V sobotu tedy očekáváme polojasno až skoro jasno, ojediněle nás ještě pokropí déšť. Nejnižší noční teploty budou +3 až -1 °C, nevyhneme se tak ani přízemním mrazíkům. „Přes den ale teploty vystoupají na 12 až 16 °C, v neděli dokonce na 19 až 23 °C, místy pak až 26 °C,“ doplnil pro Čtidoma.cz meteorolog.

Na zahazování bund a deštníků to ale určitě ještě nebude. Už v polovině příštího týdne k nám totiž dorazí studená fronta. Ta s sebou přinese srážky, místy i bouřky. Teploty spadnou hodně pod patnáct stupňů.

KAM DÁL: Zabijácká houba nezná slitování. Proniká do kůže, smrt přichází v obrovských bolestech.