Lokální povodně, trvalý déšť a vítr. Meteorolog navíc upřesňuje, kdy teploty razantně spadnou

Na žádné dovádění venku to následující dny určitě nebude
 

Na léto ještě zapomeňte, teplé dny končí rychleji, než začaly. Po malé ochutnávce místy až tropických teplot přichází "období dešťů". K tomu se přidá i nepříjemná zima. Koupání tak zatím pouze pro otužilce, namístě je vytáhnout bundy a deštníky. 

Meterologové varují před zvýšením hladiny řek, které by mohlo způsobit povodně, a to zejména na severu a severovýchodě republiky. Ve čtvrtek nás čeká oblačno až zataženo a můžeme také očekávat déšť, přeháňky a místy i bouřky. Přes den se dočkáme maximálně sedmnácti stupňů.

Deště a větru se nezbavíme

Ani pátek nebude o moc lepší. Přes den bude polojasno až oblačno s občasným deštěm a přeháňkami a s nejvyššími teplotami v rozmezí 11 až 15 °C, místy až 19 °C. Musíme také počítat s mírným jihozápadním větrem. Ani v sobotu se deště a větru nezbavíme. Denní teploty zůstanou v rozmezí 12 až 16 °C.

V neděli se dočkáme nejvyšších teplot tohoto týdne. „Déšť a přeháňky nás ale bohužel neopustí. Přes den bude 14 až 18 °C a vítr bude oslabovat,“ řekl pro ČtiDoma.cz meteorolog Štefan Handžák z Českého hydrometeorologického ústavu.

Ke krbu s dobrou knihou

Do půlky příštího týdne můžeme s klidným svědomím zůstat doma. Zatopit si v krbu s teplým čajem a knížkou, protože oteplení se nedočkáme. V pondělí nás čeká stejný ráz počasí jako v neděli, od úterý se nám pak ještě více ochladí. V úterý a ve středu můžeme počítat s denními teplotami mezi 13 až 17 °C a občasným deštěm.

KAM DÁL: Hledá se politické dno: Babišův kult osobnosti mizí a Hamáčkův červený svetr je na cáry. Přesto je stále kam klesat.