Místo pro manželku teď skládá pro Babiše. Tomáš Klus slaví 35 let

V roce 2014 hrál v pohádce Tři bratři v roli nejstaršího syna Jana, který se vydá hledat zakletou princeznu Růženku
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Zpěvák Tomáš Klus novým albem přilívá oheň do politické diskuze v Česku pomocí country a lidovek. Bývalý moderní pětibojař sám říká, že dnes skládá více písniček pro Andreje Babiše než pro svoji ženu. Chce něco změnit a dělá tedy to, co umí nejlépe.

V roce 2007 odstartoval Tomáš Klus svou pěvěckou kariéru, když písní Dopis vyhrál pěveckou soutěž Czech Talent Zlín. Po vydání několika alb, mezi které patří například Cesta do záhu(d)by a Hlavní uzávěr splínu se probojoval i na televizní obrazovky. V roce 2012 dokončil studium herectví na Divadelní fakultě Akademie múzických umění a mohli jsme ho vidět například ve vánoční pohádce Tajemství staré bambitky, kde si zahrál prince. Na divadelních prknech pak mimo jiné ve hrách Markéta Lazarová a Deadline.

Zlo v podobě dvojice "Zembiš"

V tomto roce pořádně rozvířil veřejnou diskuzi v Česku vydáním politicky zabarveného alba, na kterém spolupracoval s uznávaným investigativním novinářem Jaroslavem Kmentou. V něm se mimo jiné vyjádřil k vládě prezidenta Miloše Zemana a činnosti premiéra Andreje Babiše pomocí lidovky, jak informuje hudební server iREPORT.cz.

Vydání ryze politického alba tedy určitě není pro jeho fanoušky žádným překvapením. Na politickou situaci v Česku upozorňuje už léta, zvláště na "zlo", které nám vládne v podobě dvojice "Zembiš".

Parafráze na Čau lidi

V jeho novém albu ČAUČESKU, které vzniklo jako parafráze na pravidelná videa premiéra Babiše Čau lidi, můžeme najít například vzhledem k textu překvapivě radostnou píseň s nádechem country - Nedá se nic dělat. Nechybí ani trocha rapu v písni Lockdown.

Tomáš Klus vydal v březnu roku 2014 desku Proměnamě a při té příležitosti tvrdil, že proměnou prošel i on sám. Onou proměnou měl na mysli zejména svůj spokojený rodinný život s manželkou Tamarou, bývalou finalistkou soutěže Hlas Československa, a jejich dcerou Josefínou. Díky nim už se prý tolik nestresuje.

Asi mám fakt obsesi

Při práci na albu ČAUČESKU to ale podle zpěváka tak úplně neplatilo. „No já věřím, že se rozvádět nebudu. I když chvíli to tak kvůli té desce vypadalo,“ smál se. „Zjistil jsem, že jsem pro Andreje Babiše napsal víc písní než pro Tamaru, asi mám fakt obsesi,“ doplnil zpěvák v podcastu Mixtape.

Klus ke vzniku alba ještě prozradil, že jeho písničky vznikají především na základě emoce, kterou je v tomto případě vztek. Jeho inspirace údajně tedy plynula hlavně z osoby premiéra Andreje Babiše a z jeho dlouholetého poukazování na jeho kauzy. Klus si podle vlastních slov uvědomuje, že pokud umělec zaujme určitý politický postoj, tak může pořádně zamíchat s veřejným míněním. Ale jinak to prý dnes už nejde...

KAM DÁL: Češi očkovaní v cizině mají smůlu, výhody jim doma neuznají. Arenberger nerespektuje jasné stanovisko vakcinologů.