Co dělat v případě, že hrozí exekuce

Pomoci by v těžké finanční situaci mohl například někdo z rodiny, kdo by byl ochoten vzít si hypotéku od banky, a tím vyřešit nastalou situaci
  |  Komerční sdělení

Mnoho lidí se vinou špatného životního rozhodnutí nebo nepříznivých okolností dostává do těžko řešitelné finanční situace, která může skončit exekucí majetku. Je ale zapotřebí vědět, že nic nemusí být ztraceno, a i z této situace vede cesta na pevnou zem.

Exekuční příkaz k prodeji nemovitých věcí přichází na řadu, kdy se všechny možnosti vyčerpaly a neexistuje v podstatě jiná varianta.

Výhodou je, že od exekučního příkazu do uskutečnění dražby může uplynout i několik let. Mezitím se situace u zadluženého klienta může změnit a k exekuci nemusí tedy vůbec dojít. Pokud se dlužník dostal do této fáze, pak je pro něho celá řada finančních produktů nedostupná.

  • Banka do takového rizika nepůjde, a proto klasická hypotéka nebo úvěr jsou vyloučené.
  • Šancí může být nebankovní poskytovatel, který nabízí jako řešení například produkt, kterým je půjčka bez registru.

Přestože se nikdo z nás nechce dostat do fáze, kdy mu hrozí exekuce, stává se to běžně. Pomoci mohou finanční produkty, díky kterým tuto situaci zvládnete.

Tato nebankovní půjčka toleruje záznamy v registrech dlužníků i nízké příjmy žadatele. Je ale zapotřebí vše rozvážit, aby se situace ještě více nevyhrotila.

Řešení se vždy najde

Pomoci by v těžké finanční situaci mohl například někdo z rodiny, kdo by byl ochoten vzít si hypotéku od banky, a tím vyřešit nastalou situaci. Podmínky pro tyto bankovní produkty vám prozradí hypoteční kalkulačka, kterou najdete na internetu. Po zadání několika údajů se dozvíte veškeré platby, úrokovou sazbu a ostatní nezbytnosti.

  • Poté, co se dostanete z nejhoršího, je možné uvažovat o dalších krocích.

Po splacení veškerých závazků už pro vás nebude problém najít vhodný finanční produkt, který bude přesně na míru vašim potřebám. Jedním z nich může být i půjčka pro živnostníky. Získat ji je o něco obtížnější, nežli to bývá u běžných spotřebitelských úvěrů, ale stačí se obrátit na některého odborníka z finanční oblasti, který vám doporučí přesně to pravé pro vaši aktuální situaci.