Chudáček Ovčáček už zase pláče. Asi z návalu po přechodu, narazil na hranice svého vzdělání

Lidé se hradnímu mluvčímu smějí
 

Jiří Ovčáček jde proti vůli Miloše Zemana? Nebo nějaká nová hra? Hrad nedávno oznámil, že odmítá poskytovat informace vybraným médiím. Údajně tím chce zabránit dezinformacím. Tiskový mluvčí prezidenta ale zároveň na svém twitterovém účtu boj proti dezinformacím označil za totalitu zabalenou do hedvábných slov. V tomhle se prostě už nikdo nevyzná...

/OVČÁČKOVO OKÉNKO/ Vyznat se v názorech Hradu? Nesplnitelná meta. Vyhlášení bojkotu vybraných médií v rámci pseudoboje proti dezinformacím a jen o pár dní popření toho všeho ústy mluvčího Miloše Zemana. Postoj Hradu se tedy změnil? Nebo Jiří Ovčáček zase "kope" sám za sebe?

Jak to tedy je, pane Ovčáčku?

„Totalita zabalená do hedvábných slov. Za potlesku mainstreamových novinářů. Mocní tohoto světa se prostě panicky bojí svobodné vůle občanů. Na Západě i na Východě,“ napsal si Ovčáček na Twitteru a přidal článek o tom, že Brusel chce odstřihnout dezinformační weby od placené inzerce.

Když se to tedy Hradu nehodí, dezinformace nejsou problém? Nebo jen někde? „Tak já už vám vůbec nerozumím. Jeden den jsou dezinformace problém, a proto část médií vyloučíte z odpovědí Hradu, a druhý den máte boj s dezinformacemi někoho jiného za totalitu?“ přidal komentář Marek Benda.

 

Chápu tvůj neklid

Jako bývalý novinář komunistických novin toho pan Ovčáček jistě ví o totalitě i svobodě hodně. „Cítim s tebou, Jirko. Kde jinde tě zaměstnají než v takovýchto obskurních "médiích". Chápu tvůj neklid, když čteš o vyhladovění,“ zní další komentář.

„Zase jsi bolestivě narazil na hranice svého vzdělání. Nožičky ti stále hrabou, ačkoliv máš už hlavu zabořenou do zdi, která tě nepustí ani vpřed a bez poškození ani zpět,“ nešetří lidé hradního mluvčího.

KAM DÁL: Babišova rohož je zpět na svém místě. Premiér sejmul Vojtěcha hned po uvedení do úřadu.