Konečně půjdeme v šortkách na zmrzlinu: Meteorolog prozradil, kdy teploty vystoupají na 25 stupňů

Pamatujete si, kdy jste šli do krátkých rukávů minulý rok? Určitě to nebylo až v červnu, že?
 

Zapněte si odpočítávání na hodinkách, teplé dny jsou už téměř za rohem. Radujete se, že to bude už o víkendu? Tak to vás zklameme. Dočkáte se ale příští týden. Teploty totiž vyšplhají až na krásných 25 °C.

Dnes ještě můžeme čekat na většině území polojasno až oblačno. Odpoledne místy přeháňky a ojediněle také bouřky. K večeru bude oblačnosti i srážek ubývat. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na pouhých 13 až 17 °C,“ prozradil pro Čtidoma.cz meteorolog Pavel Šimandl z Českého hydrometeorologického ústavu.

Jak bude o víkendu?

Zítra bude podle něj většinu dne polojasno, odpoledne pak ojediněle přeháňky. Ranní teploty budou v rozmezí 8 a 4 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají opět pouze na 13 až 17 °C, při zvětšené oblačnosti jen na 11 °C. Opět musíme počítat s mírným severozápadním větrem.

„Na začátku příštího týdne bude polojasno až oblačno, na východě s ojedinělými přeháňkami. Noční teploty 8 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 14 a 18 °C. Foukat bude mírný severovýchodní vítr,“ vypočítával Šimandl.

Kdy "to" tedy přijde?

V úterý bude polojasno až oblačno, ojediněle s přeháňkami. Ranní teploty se budou pohybovat v rozmezí 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 16 a 20 °C. Opět bude mírně foukat, tentokrát ze severozápadu.

Ve středu podle meteorologa čekáme oblačno až zataženo, hlavně na severozápadě území, tam se opět dočkáme deště a přeháněk. Noční teploty budou v rozmezí 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty se pak vyšplhají až na 18 až 22 °C. Musíme také počítat se slabým jihovýchodním větrem.

A pak už to přijde, příští víkend už si budeme užívat letních teplot! „Je to tak. Na konci příštího týdne se výrazně oteplí, můžeme čekat teploty v rozmezí 21 až 25 °C,“ doplnil meteorolog.

KAM DÁL: Zuzana (47): Zachránilo mě těhotenství. Jinak bych na svou nemoc možná přišla moc pozdě.