Nenechte inflaci, aby vás připravila o úspory a výdělky. Pomůže zlato

  |  Komerční sdělení

„Investujte do nemovitostí!“ Tohle slyšíme ze všech stran jako dobře míněnou radu, jak se chránit před inflací a vydělat. Ale kam investovat, když nemáme miliony? Silnou zbraní proti inflaci je investiční zlato.

Zlato je strašákem na inflaci

Dlouhodobě je zlato považováno za skvělý prostředek na dlouhodobější uložení peněz. Je výrazně méně rizikové než akcie, nevyžaduje tak vysokou okamžitou investici jako nemovitosti, dá se též snadno prodat, pokud potřebujeme k ruce hotovost. Je zárukou, že z vašich úspor nebude ukrajovat inflace. Navíc je mnohem lépe chráněno než peníze v bance.

 

Cena zlata bude růst

Na tomto faktu se odborníci shodují. Zatímco nyní rostla cena zlata zejména kvůli tomu, že se ukazovalo být jedinou jistotou udržení hodnoty majetku, do budoucna jeho cena vzroste i kvůli jeho nedostatku na trhu. Ložisek zlata totiž radikálně ubývá. Nová nejsou, a když už se nějaké objeví, tak je ve výrazně nižší kvalitě.

 

Do zlata můžete investovat i po menších částkách

Investiční zlato má dvě podoby. Jde o zlaté cihly (zlaté slitky) ve vyšší nominální hodnotě. Pokud chcete nakupovat zlato po menších částkách, lze využít nákupy investičních zlatých mincí. Jejich hodnota se stejně jako u zlatých cihel odvíjí od aktuální ceny zlata na trhu.

 

Nakupujte u specialistů a sledujte vývoj ceny zlata

Specialistou na prodej investičního zlata je prodejna v pražském Obecním domě. Kvůli nákupu zlata však do Prahy nemusíte. Zákazníci dnes využívají online nákupy, které jsou zcela bezpečné. Jednoduše do zlata investujete třeba část každého většího příjmu. Na webových stránkách prodejny, na adrese www.zlate-mince.cz, máte možnost sledovat aktuální cenu zlata.

Klíčová slova: