Spice Girl Emmu přepadla menopauza v období covidového lockdownu. Příznaky ji značně vyděsily

Nejmladší Spice Girl Emma již pocítila příznaky menopauzy
 

První příznaky menopauzy přicházejí u žen bez varování a především v nejasně daném čase. Přesvědčila se o tom "Baby Spice" Emma Buntonová, zpěvačka, jež v lednu oslavila své 45. narozeniny. V období loňského covidového lockdownu ji zaskočily první symptomy závažné hormonální změny a zcela ji odvedly od touhy po třetím těhotenství. 

Členky slavné britské dívčí skupiny Spice Girls již rozhodně nepatří mezi mladice. Všem se kvapem blíží padesátka a období rozverných, spoře oděných hvězdiček mají již dávno za sebou. Přesto fanouška této globálně úspěšné hudební formace jen těžko napadne, že jedna z nich již pocítila příznaky menopauzy. Tou první je Emma Buntonová, zvaná Baby Spice, paradoxně nejmladší z pěti krásek, které v období "devadesátek" pobláznily nejen britské ostrovy. 

Menopauza místo těhotenství

Právě v období loňského jarního lockdownu, kdy se celá Anglie uzavřela před zbytkem světa, ji přepadly příznaky, na které se žádná žena ve svém životě netěší. Emma přitom ve stejný čas zvažovala s partnerem Jade Jonesem početí třetího společného potomka. Jenže člověk míní a příroda mění, a tak místo snahy o otěhotnění nastaly v životě slavné hvězdy časy, kdy musela přijmout menopauzu. Buntonová se s tímto intimním zážitkem svěřila deníku Daily Mail a prozradila detaily toho, jak se najednou začalo měnit její tělo.

Maminka dvou synů - 13letého Beaua a 10letého Tatea - se cítila z ničeho nic nevyrovnaná a úzkostně. „Nejprve jsem tyto stavy připisovala lockdownu, přeci jen to bylo nastavení, které jsme nikdo neznali. Ale mé úzkosti přicházely pravidelně, až přešly do přesného denního režimu. Byla jsem letargická, něco se mnou bylo jinak. A tak jsem začala googlovat a mé příznaky se shodovaly s počátkem menopauzy.“ 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený emmaleebunton (@emmaleebunton)

 

Na celém zjištění zpěvačku nejvíce šokovaly rychlé proměny těla a také fakt, že již nebude schopna stát se ještě jednou maminkou. Právě o tom vedli s partnerem Jadem vášnivé debaty a měli v plánu pořídit si třetího potomka. „Říkala jsem si, že to je tedy to ono. Ten moment, kdy moje tělo rozhodlo, že již nebude nosit žádné dítě. Bylo těžké se s tím nějak srovnat, neboť právě období těhotenství bývalo mým oblíbeným,“ dodala v interview Emma Buntonová, které menopauza zhatila rodinné plány.

„Nosit děti pro mě bylo jako dar z nebes. Spousta žen mívá těžké těhotenství, a tak jsem byla v obou případech velmi vděčná, že jsem si mohla tento čas užít v radosti. Je opravdu úžasné, jak se vaše tělo dokáže přizpůsobit všem změnám, kterými během těhotenství prochází.“ I přesto, že menopauza přišla do života Emmy Buntonové nečekaně, po roce je již s jejími následky smířená a přijímá ji jako start dalšího životního období. 

KAM DÁL: Karolína (50): Manžel udělal věc, ze které se mi zvedl žaludek. Chtělo se mi brečet, to by nikdo nepřekonal.