Zemřela Libuše Šafránková, která se Popelkou málem vůbec nestala. Krásně se o ní vyjádřila Lucie Bílá i další celebrity

Libuše Šafránková byla manželka herce Josefa Abrháma a starší sestra herečky Miroslavy Šafránkové
 

Ženy chtěly být jako ona, muži ji toužili alespoň jednou políbit. Milovaná Libuše Šafránková zemřela krátce po 68. narozeninách. V ústraní žila už několik let od chvíle, kdy jí lékaři diagnostikovali rakovinu plic. Smrt zbožňované Popelky zasáhla celý národ včetně známých tváří.

Každé Vánoce se na televizních obrazovkách odehrával zajímavý souboj. Zvítězí Tři oříšky pro Popelku, Princ a večernice, Třetí princ nebo snad Sůl nad zlato či Mucimutr? Jisté je, že Libuše Šafránková nemohla odejít poražena, ve všech těchto pohádkách byla úžasná. 

Faktem je, že jako Popelka se stala nesmrtelnou, tak si ji bude pamatovat zřejmě úplně každý. Režisér Václav Vorlíček měl tenkrát velmi šťastnou ruku, když sáhl právě po ní. Přitom hlavní roli v dnes už legendární pohádce měla původně hrát Jana Preissová, která ale přiznala těhotenství a volba padla na Šafránkovou. Prozradil to po letech pro Českou televizi sám Vorlíček.

Popelko naše milovaná...

Není se čemu divit, že odchod Popelky zasáhl nejen její fanoušky. „Umřímnou soustrast celé rodině. Je mi to neskutečně líto. Budete nám moc chybět, Libuško, Popelko naše milovaná…,“ napsala si na Instagram zpěvačka Lucie Bílá. 

 

 

„Je mi to strašně moc líto. Měla jsem tu čest ji potkat při natáčení a byla tak milá a hodná.
Odpočívej v pokoji, Libuško,“ smutnila další ze zpěvaček Marta Jandová. I na ni Šafránková zapůsobila jako dáma z jiné planety. Něžná, citlivá, ale přitom plná síly a energie. Asi nikdo se nediví, že se aktivně podílela i na změnách souvisejících s rokem 1989.

Po Maciuchové další legenda

Na Popelku vzpomínají i osobnosti z politického života. „Dnešní den je pod psa. V mých očích byla Libuše Šafránková nejsympatičtější a nejmilejší česká herečka. Je mi nesmírně líto, že odešla, ale jsem vděčná za to, co tu po ní zůstalo. Nejen Báječná léta… Čest její památce a upřímnou soustrast blízkým,“ napsala si na Twitter předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Přidal se i senátor Tomáš Czernin, poslanec Jan Skopeček a řada dalších. Jisté je, že Libuše Šafránková bude chybět. Ale nám všem v srdci navždy zůstane.

 

KAM DÁL: Paní Maciuchová byla profesionálka s křehkou duší, říká Markéta Hrubešová. Jak na ni vzpomínají další osobnosti?