Jak jsem ušetřil na pojištění auta?

Na výběr máte ze všech pojišťoven na trhu
  |  Komerční sdělení

Už mě nebavilo platit každý rok o pár stovek navíc za povinné ručení, i když jezdím bez nehod. A navíc, každý ví, že cena vozu se neustále snižuje. Řekl jsem si, že si zkusím porovnat, zda se mi stávající pojistka pořád vyplatí. A nestačil jsem se divit. Rozdíl pojistek byl až několik tisíc korun.

Vše jsem zařídil z domu

V dnešní době, kdy lze téměř všechno vyřídit online, už nemusíte obcházet pobočky a vynakládat tak čas a energii na zjišťování, u které pojišťovny se vám povinné ručení nejvíce vyplatí. Proto jsem sedl k počítači, vyhledal si srovnávač pojištění a během pár minut měl jasno. Tyto šikovné internetové srovnávače a kalkulátory dokáží během okamžiku porovnat povinné ručení, cestovní či havarijní pojištění. Na výběr máte ze všech pojišťoven na trhu. Obratem se vám zobrazí výše pojistného, rozsah pojištění a další doplňkové služby.

Jak to funguje?

Postup je velice jednoduchý. Do srovnávače jsem zadal údaje o vozidle – jeho typ, značku, délku pojištění, počet pojistných událostí. A své iniciály. Jakmile jsem měl pojistku vybranou, přišlo mi potvrzení o jejím uzavření na e-mail. Následně mi byla zaslána poštou zelená karta. Jsem velmi rád, že jsem se nenechal zlákat nabídkou „výhodného“ pojištění od dealerů. Ono totiž tolik výhodné není. Pokud si pořizujete nové auto, u něhož se vám podaří získat slevu, a zároveň uzavřete pojištění, tak jim sníženou provizi v platbách za pojistku vrátíte během několika let zpátky.

Pořízení auta z internetu

Rozhodl jsem se, že si nové auto pořídím přes internet, jelikož budu mít více času a klidu porovnat jednotlivé vozy. Byl jsem si vědom toho, že budu muset postupovat obezřetně. Proto se mi velmi hodil článek, v němž se popisuje, na co si dát v takovém případě pozor. Naleznete ho na kalkulackapojisteni.com, kde si rovnou můžete porovnat i zmiňované pojistky.