Jiří Grossmann měl na ženy tajný recept, téměř žádná neodolala. Milovala ho i Naďa Urbánková

Dvojice komiků se do povědomí diváků zapsala díky svým vtipným povídkám
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Věděl, že se blíží smrt. Jiří Grossmann však svou nemoc tajil i před svými nejbližšími. Komikem zůstal do poslední chvíle, s noblesou sobě vlastní. Jeho manželka se o jeho zdravotním stavu dozvěděla až dlouho po rozvodu. Žil divadlem a to při něm stálo až do posledního dne. Jiří Grossmann by 20. července slavil 80 let. 

Jiří Grossmann byl český komik, zpěvák a textař. Spolu s Miroslavem Šimkem tvořili notoricky známou hereckou dvojici (Š+G).

Š+G

Všichni je díky jejich vtipným povídkám milovali, nejvíce fanoušků ale měli mezi něžným pohlavím. Grossmann o sobě tvrdil, že co se týká vzhledu, toho moc nepobral, tak musel ženy okouzlovat šarmem. To se mu ale nebývale dařilo, měl ho víc než dost.

Grossmann trpěl Hodgkinsonovou chorobou, neboli rakovinou mízních uzlin. Nikomu se nesvěřil. Proto jeho smrt byla pro mnohé obrovským šokem. Jiří ale celou dobu věděl, že se pomalu, ale jistě blíží konec.

Ženy po něm šílely

Byl galantní, vtipný a na nic si nehrál. Ženy po něm šílely. Byla do něj zamilovaná mimo jiné i Naďa Urbánková. Svou manželku Janu Kubelkovou poznal na vojně. Seznámili se, když oba dělali konkurz do vojenského estrádního souboru. Oba je tam vzali, později se vzali oni dva.

Žádná pro něj nebyla dost dobrá

Svatba se konala  30.dubna 1964 a Jiří Grossmann se ženil ve vojenské uniformě. Zvláštní na této svatbě bylo, že na ní chyběla ženichova maminka. Maminka Jiřího Grossmanna totiž velmi špatně snášela jeho známosti. Byla si velmi dobře vědoma toho, jaký je to skvělý chlap, a žádná žena jí zkrátka nebyla dost dobrá.

Rozvod

Jejich manželství ale dlouho nevydrželo, rozvedli se o čtyři roky později. Ona toužila po dětech, ale Jiří se vymlouval na to, že se na otcovství ještě necítí. Pravým důvodem však byla jeho vážná nemoc, což se Jana dozvěděla mnohem později.

Svou nemoc během jejich vztahu zručně skrýval za angíny a mononukleózy. Jeden čas Janu dokonce i Jiřího doktor nabádal k tomu, že nesmí otěhotnět, ale neřekl jí proč. Tehdy se o rakovině zkrátka nemluvilo.

Poslední vystoupení

I přes svou životní situaci se ale především snažil zůstat komikem. Stále divákům přinášel radost a před svými hereckými kolegy dělal jakoby nic. Jeho smutek vyšel najevo, až když složil svou poslední a nejznámější píseň pro Naďu Urbánkovou Závidím: „Modrému mráčku volnost závidím a to věc je zlá. Studentu v sáčku lásku závidím a to věc je zlá. Vždyť já chci jen žít, jak se žít má... .“

Při jeho posledním vystoupení ho sanitka odvezla přímo z jeviště. O necelý měsíc později zemřel ve věku 30 let. Svůj poslední potlesk už neslyšel.

Zdroj: Český rozhlas, Lidovky.cz

KAM DÁL: David Hasselhoff byl pěkný proutník. Všechny jeho manželky jsou si ale neuvěřitelně podobné.