Jan Rosák famózně "vycvičil" Petra Koláře. Zpěváka hymny SPD pak dost drsně nazval Jan Hřebejk

Takto Petr Kolář zahájil předvolební kampaň SPD
 

Jeho fanoušci jsou rozpálení do běla, kolegové Petra Koláře nechápavě kroutí hlavou. Zpěvák nazpíval hymnu pro SPD a na sociálních sítích dostává pořádné "kapky". Dokonce i známé osobnosti si neberou servítky a dávají Kolářovi najevo, co si myslí.

Možná to nejprve někdo bral jako vtip nebo fake news. Petr Kolář a SPD? Proč by to dělal? „Víte, jsem muzikant, nezajímám se o politiku, neřeším ji. Dostal jsem nabídku tuhle píseň nazpívat a mně se moc líbila. Je o naší krásné zemi, má chytlavou melodii. Nic víc v tom nehledejte,“ napsal zpěvák v oficiálním prohlášení.

Vymeteno v mozkovně

Je opravdu tak naivní, že nechápe, že se právě touto písničkou do politiky aktivně zapojil? „Takový krásný hlas, takový talent od pánaboha a tak vymeteno v mozkovně,“ píše mu jeden z dnes už asi bývalých fanoušků. Další přidávají i mnohem hrubší výrazy.

Když si Kolář na Facebooku sdílel pozvánku na svůj koncert, možná ani on netušil, jakou vlnu reakcí tím vyvolá. Většina diskutujících se shoduje na jednom - hymna SPD je "pohřeb kariéry Petra Koláře". Vychutnal si ho i herec Jan Rosák, jehož komentář sdílel starosta městské části Praha-Řeporyje Pavel Novotný.

Straně vyjadřuje podporu

Bez komentáře Kolářovo počínání nenechaly ani další známé osobnosti. Například režisér Jan Hřebejk ho nazval pí*usem.

„Petr Kolář by si měl uvědomit, že "nazpívat písničku" pro politickou stranu (a ještě ji přímo na jejím meetingu zpívat živě) znamená té straně propůjčit tvář a vyjádřit podporu,“ má jasno moderátorka a stand-up komička Iva Pazderková.

 

KAM DÁL: Za komunistů posílal lidi do vězení za to, že nechtěli sloužit socialistické vlasti. Dnes je Igor Stříž nejvyšším státním zástupcem.