Olympijské hry 2022: Tito sportovci dokazují, že věk je jen číslo, klobouk před nimi dolů

Řada olympioniků soutěží i po čtyřicítce
  |   zajímavost

Někteří účastníci zimních olympijských her v Číně svým věkem dokazují, že na svém fyzickém vrcholu můžete být i mnohem později, než se většina z nás domnívá. Zdá se, že nikdy není pozdě s nějakým sportem začít.

Ne vždy je mládí ve sportu výhodou, několik let navíc se totiž většinou rovná také většímu množství tréninku a možností svoje schopnosti zdokonalit. Dokazují to následující sportovci.

Claudia Pechstein (49)

Tato Němka se věnuje rychlostní jízdě na bruslích. Ve svých 49 letech se stala nejstarší atletkou, která se bude účastnit letošní zimní olympiády, dále je také jedinou ženou, která se zúčastní osmi zimních olympijských her.

Jennifer Jones (47)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Jones (@jjonescurl)

Tato kanadská atletka bude na zimní olympiádě soutěžit v curlingu.

Za dlouhá léta, která se tomuto sportu věnuje, si vysloužila hned několik působivých titulů. Celkem šestkrát se stala curlingovou šampionkou Kanady a dvakrát se dokonce stala světovou šampionkou curlingu.

Silvana Tirinzoni (42)

Další atletka na našem seznamu, která také dokazuje, že věk je opravdu jen číslo, se také věnuje curlingu. Na zimní olympiádě v Beijingu bude v curlingu soutěžit za Švýcarsko.

Za svou sportovní kariéru získala nespočet medailí z nejrůznějších curlingových šampionátů. Nikdy ale nevyhrála žádnou olympijskou, možná tedy získá svou první olympijskou medaili právě tuto zimu.

Nick Baumgartner (40)

Američan Nick Baumgartner soutěží za USA v jízdě na snowboardu a doufá, že z letošních olympijských her si domů přiveze medaili.

V roce 2018 totiž skončil na olympiádě na čtvrtém místě, k umístění se na stupních vítězů mu tedy chybí opravdu málo.

John Shuster (39)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by John Shuster (@shoostie)

Shuster je dalším zástupcem curlingu na našem seznamu.

Jednu zlatou olympijskou medaili už za své dlouhé soutěžení v curlingu získal, ale s tím se spokojit rozhodně nehodlá, z letošních olympijských her si prý chce odvézt další zlato, což rozhodně není nemožné.

Obrovské množství zkušeností, které za dlouhá léta v curlingu nasbíral, mu totiž hraje do karet.

Zdroj: Romper

KAM DÁL: Nedostatek vitamínu B12 může ovlivnit pohyb a mobilitu. Jak poznáte, že nastal problém?

Klíčová slova: