Nečekaná zpráva z Hradu. Prezident Zeman se zúčastní her v Tokiu

Miloš Zeman trénuje na Letní paralympijské hry v Tokiu
 

Odložené Letní olympijské hry v Tokiu jsou v plném proudu a naše výprava sbírá první medaile, od 24. srpna se rozehraje také paralympiáda. Dle informací z Hradu naše reprezentanty doplní velká posila. Tradiční prázdninová plavba Miloše Zemana v nafukovacím člunu je letos ve znamení tvrdého výkonnostního tréningu a nejspíš se jeho úžasných výkonů dočkáme i přímo v Japonsku. 

/POLITICKÁ SATIRA/ Zdravotní stav prezidenta Zemana je jedním z nejčastějších mediálních témat posledních let. Pražský hrad však každý rok o prázdninách vyšle jasnou zprávu, nafoukne se člun, Zeman se nalodí a jede. Letos šel Hrad ještě dál, když prozradil nominaci prezidenta Zemana na Letních olympijských hrách v Tokiu.

V čem bude Miloš Zeman soutěžit?

Kdo měl pocit, že několik fotografií prezidenta ve člunu jsou virální bombou, jistě nečekal, co přijde o několik dní později. Informace o nominaci pana prezidenta na OH Tokio 2020 konající se v roce 2021 se brzy stala virálem světovým. Jediné, co z hradní zprávy není jasné je, zda jde o nominaci na olympijskou či paralympijskou disciplínu a v čem jede Miloš Zeman zvítězit.

„Nejdříve jsme přemýšleli o košíkové, ale nakonec nám pan prezident dokázal, že má i na vodní slalom. Dokonce jsme si u sportovní unie vymodlili, že nemusí do kajaku, ale stačí, když peřeje sjede ve svém oblíbeném žlutém člunu,” popisuje úředník hradní kanceláře, který nechce být jmenován. Z toho plyne, že nejspíš půjde o paralympijskou disciplínu, protože jinak by se jinak musela jízda zlatého Prskavce opakovat a on by byl až stříbrný.

Ve hře jsou i údajně změny v pravidlech, které bezesporu vnesou větší drama do boje o zlatou medaili. Zdraví a bezpečnost Miloše Zemana bude zajištěna hned v několika krocích. Pod člunem bude neustále prezidentova ochranka s kyslíkovými bombami, která bude plavidlo držet na hladině, aby se nám činovník neutopil. Ve chvíli, kdy se Miloš Zeman pustí mezi branky v rozbouřeném kanálu, se také očekává upuštění .

 „Je to podvod, dělají si z nás blázny,” napsal na twitter naivní šéf japonské paralympijské výpravy. Nebyl sám, kdo otevřené papalášství kritizuje. 

Cesta pro zlatou

Pražský hrad nezastírá, že se jedná hlavně o dobře promyšlenou mediální kampaň. „Chceme veřejnosti u nás i ve světě ukázat, že se Senát České republiky mýlí. Pan prezident je nejen schopen vykonávat svou funkci u úřadu, ale dokáže také vyhrát zlatou medaili v těžké sportovní disciplíně,” komentuje myšlenkové pochody úředník z hradu, jenž nechce být jmenován před oficiální tiskovou konferencí Jiřího Ovčáčka, kde se národ dozví podrobnosti. 

Miloš Zeman tak nadále každý den pilně trénuje v rybníku na Vysočině a rozbouřenou hladinu zajišťuje prezidentská ochranka a několik potápěčů. Sám prezident Miloš Zeman si schovává vyjádření, až bude přímo v Tokiu. Zda to bude před samotným závodem či poté, co ho ochranka vysadí na stupně vítězů, se dozvíme v následujících dnech. Tak hodně štěstí, pane prezidente, budeme vám držet palce. 

KAM DÁL: Zbořená architektura s nezaslouženou nálepkou komunismu. Václav Aulický a jeho kontorverzní stavby.