Ministryně Babišovy vlády, ta má času! Maláčová odepisuje na oplzlé vzkazy a dává sbohem velvyslancům

Jana Maláčová kontroluje fabriky, obědvá s končícím velvyslancem a odepisuje na komentáře na facebooku
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Ministryně Jana Maláčová má ve své funkci tolik volna, že stíhá odepisovat na oplzlé vzkazy na facebooku i obědvat s velvyslancem, který odjíždí z Česka domů. Jde o její předvolební radosti, nebo jen zábavu z nudy na ministerstvu sociálních věcí? To ví asi jen paní Jana, každopádně pokud odpověď na pubertální výzvu nepsala ona sama, měla by správce svých sociálních sítí přesunout na méně viditelnou práci. 

 

/MALÁČOVÉ OKÉNKO/ Pražská lídryně sociálně-demokratické kandidátky do podzimních parlamentních voleb Jana Maláčová rozjela kampaň za udržení poslaneckého mandátu velmi intenzivně. S přiděleným nohsledem Matějem Stropnickým, kterému se na polorozpadlém zámečku zastesklo po příjmu ze státní kasy, se pustila do kontrol fabrik a jejich společné počínání vyvolává kontroverze nejen u opozice.  Již první "přepadovka" továrny na žiletky vzbudila u veřejnosti vlnu nevole a hlavním důvodem k tomu byla naprostá ignorace takových kontrol po celé uplynulé období, které strávila Jana Maláčová ve svém křesle.

S blížícími se volbami najednou opouští paní ministryně zdi svého paláce. Namísto toho, aby se pokusila dotáhnout například zákon o sociálně-právní ochraně dětí, jehož současné znění je naprosto nevyhovující. Nebo se třeba více zajímala o tak zvané OSPODy, tedy úřady, které až příliš často rozhodují kontroverzně o dětech v krizových rodinných situacích.

Na to Janě Maláčové čas nezbývá a především by to nevyneslo žádné, před blížícími se volbami, potřebné politické body. Pro ministryni jsou mnohem efektivnější návštěvy fabrik, selfíčka v reflexních vestách a dlouhé posty na sociálních sítích o tom, jak je třeba šlapat po zprostředkovatelských agenturách a nestátních zaměstnavatelích, kteří dávají lidem práci. 

Z přepadovky na obídek

Dalším z přepadených byl podnik v Rokycanech a tentokrát už ministryně sociálních věcí podrobně vysvětlila, proč s Matějem vyrazili na výlet na Plzeňsko: „Od samotné kontroly tam byl inspektorát, my nejsme žádní špióni v přestrojení. Do fabrik navíc jezdím na návštěvy pravidelně. Na inspekci jsem byla podruhé. Podněty a stížnosti lidí se totiž po covidu kupí a zaměstnanci musí mít zastání.“

K sáhodlouhém vzkazu přidala Maláčová selfíčko a už spěchala do jednoho z pražských bister nedaleko své kanceláře, aby poobědvala s německým velvyslancem Christophem Israngem. Ten totiž končí ve funkci a místo, aby jej vyprovodil ministr zahraničí, vzala to kolegyně Maláčová za něj. Prý má Německo moc ráda - tedy alespoň se k tomu přiznala na facebooku a přidala opět společnou fotku. Zřejmě aby pro účtárnu stvrdila, že obídek k proplacení opravdu proběhl

Ukaž raději kozy! 

Že si paní ministryně obula na takovou rozlučku ošlapané tenisky, vám můžeme potrvdit z osobní účasti ve stejném podniku. (Fotku paní ministryně odcházející z bistra si můžete prohlédnout ve fotogalerii.) Pan velvyslanec by si jistě pro svůj rozlučkový den zasloužil trošku důstojnější reprezentaci. A zasloužila by si ji možná celá ČSSD, pokud tedy již definitivně nevzdala boj o setrvání v Poslanecké sněmovně a získání alespoň 5 % voličských hlasů.

Straně totiž určitě příliš neprospívá, když její výrazná lídryně reaguje na sociálních sítích na absurdní pubertální příspěvky typu: „Když se člověk nechá zaměstnavatelem okrást, je to jeho blbost. Ukaž raději kozy...“ A co na to paní ministryně, případně správce její sítě, odpověděli? „Už jsem je ukázala včera.“ (Printscreen reakce z ministerského účtu najdete ve fotogalerii.)

Kde a komu snad ani nechceme vědět a ač může někoho taková reakce snad i pobavit, rozhodně není hodna pozice jedné z nejvlivnějších žen v této zemi. Už proto, že občan ani nepředpokládá, že má ministryně vlády vůbec čas číst takové nesmyly a ještě na ně odepisovat. A udělal-li to za ní někdo jiný, pak by měla vtipálka ze svého týmu přeřadit na méně zodpovědnou práci. 

KAM DÁL: Trapasy paní Jany. Ministryně Maláčová si chtěla rýpnout do tenistky Kvitové. A opět jí unikly souvislosti.