Déšť, chladno, ale i krásné letní počasí: Meteoroložka prozradila, kdy vyrazit na výlet a kdy si raději nasadit holínky

Koncem týdne bude přibývat oblačnosti a teploty se budou opět snižovat. V neděli nás totiž čeká zvlněná studená fronta
 

Tento a příští týden nás čekají přeháňky, ale i krásné dny jako stvořené na výlet. Meteoroložka Petra Sýkorová z Českého hydrometeorologického ústavu prozradila, kdy se raději vybavit deštníky a pláštěnkami, ale také kdy je budeme moci nechat doma.

„Počasí u nás dnes ovlivní tlaková níže postupující z Balkánu, bude oblačno až zataženo, k večeru bude oblačnosti ubývat. Na většině území můžeme čekat déšť nebo přeháňky, místy bouřky. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat v rozmezí 17 až 21 °C, na některých místech se může teplota snížit až na 15 °C,“ prozradila Čtidoma.cz meteoroložka Petra Sýkorová z Českého hydrometeorologického ústavu.

V pátek bude polojasno, místy déšť nebo přeháňky. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na  pouhých 20 až 24 °C. „Asi nejhezčím dnem tohoto týdne bude sobota. V sobotu bude skoro jasno až polojasno s občasnými přeháňkami jen ve večerních hodinách. Nejvyšší denní teploty se zvýší na 24 až 28 °C,“ prozradila meteoroložka.

V neděli bude polojasno až oblačno, místy přeháňky a nejvyšší denní teploty se opět sníží na 20 až 24 °C. „V neděli nás čeká zvlněná studená fronta. Bude tedy přibývat oblačnosti a teploty se budou opět snižovat,“ dodala meteoroložka. V pondělí bude polojasno, ojediněle přeháňky a bouřky. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat v rozmezí 22 až 26 °C.

Od úterý do čtvrtka bude polojasno až skoro jasno, přechodně můžeme čekat větší oblačnost, zpočátku místy, postupně ojediněle přeháňky. Nejvyšší denní teploty budou 22 až 27 °C.

Nevíte, kam za deště vyrazit? Máme pro vás pár tipů na výlety, které si užijete, i kdyby venku padaly trakaře!

Oslaďte si život

Vyrazte do muzea čokolády a marcipánu v Táboře! Expozice v gotických domech v centru města je věnována čokoládě, marcipánu a jejich zpracování. Najdete tu i největší model vlaku z čokolády v Česku nebo čokoládového Jaromíra Jágra.

V dílnách se dokonce návštěvníci mohou na nějaký čas stát cukrářem nebo cukrářkou a vytvořit si sladké dobrůtky vlastníma rukama, kreativitě se meze nekladou!

Věda je zábava!

Další expozicí, která vás přímo vyzve k tomu, abyste si tam vše vyzkoušeli, je ta v zábavním věděckém parku VIDA! v Brně.

Tento zábavní park se snaží své návštěvníky vzdělat pomocí interaktivních exponátů. Nadšené z něj budou zejména děti, které tak zábavnou cestou pochopí základní principy přírodních jevů. Najdete tu například zemětřesnou desku, rotující místnost nebo simulátor povodně.

Vodní radovánky

Pokud je ale to jediné, po čem toužíte, relaxace v sauně nebo zábava na tobogánech, je tu pro vás Aquapalace Praha, aquapark v Čestlicích.

Najdete zde jak relaxační zónu plnou saun, parních místností a vířivek, tak i tobogány a jiné vodní atrakce, na kterých se vaše děti pořádně vyřádí.

Zdroj: Kudy z nudy

KAM DÁL: Skrytá tvář olympijských her: Chudí trpí. Tokio odsouvá bezdomovce, aby město dobře vypadalo.