Mladík přijde nejméně o dva prsty. V Čechy oblíbené prázdninové destinaci ho kousl hnědý pavouk samotář

I tento pavouk, který není jedovatý a žije i u nás, může v lidech vzbuzovat negativní emoce
 

Jedině okamžitá lékařská pomoc může zabránit trvalým následkům. Devatenáctiletý mladík bohužel takové štěstí neměl a kousnutí hnědým pavoukem samotářem pro něj má fatální následky. Přijde nejméně o dva prsty na ruce, což ale podle lékařů nemusí být vše. Doma ve Walesu nyní čeká na operaci a další rozhodnutí odborníků.

Teenager si v oblíbené turistické destinaci užíval prázdniny. Ovšem ráj na Ibize, kam v hojném počtu jezdí i Češi, se změnil v noční můru. Poslední dva týdny strávil ve Španělsku pod dohledem lékařů, kteří se snažili pochopit, proč mu otéká pravá ruka. Nakonec přišli na to, že jde o kousknutí zmíněným pavoukem. Ten se k němu dostal v době, kdy Brit sledoval západ slunce v oblasti, které se říká San Antonio, píše web The Mirror s odvoláním na místní tisk.

Lékaři nic takového nikdy neviděli

„Seděl jsem s několika kamarády na schodech a cítil bodnutí. Ale nic jsem neviděl. Následující den jsem se probudil v pět ráno, protože mě pálila a otékala ruka,“ řekl mladík s tím, že šel do zdravotnického střediska, kde dostal injekci. Ta nepomohla, tak byl převezen do nemocnice Can Misses. 

Kousnutí hnědých pavouků samotářů rozkládá měkké tkáně, hojení jizev může trvat dlouhé měsíce. Mohou přežít až 10 měsíců bez jídla a vody.

„Začal jsem panikařit. Ruce mi fialověly, lékaři tvrdili, že nikdy nic takového neviděli,“ doplnil muž. Až po sérii testů zjistili, že jde o kousnutí hnědým pavoukem samotářem. To může způsobit nekrózu, která může vést až ke gangréně.

Turista, jehož jméno je drženo v anonymitě, nyní čeká na operaci. Jisté je, že přijde o dva prsty a část dalšího. „Na stejné místo, na jakém jsem byl já, chodí ročně miliony lidí a nikomu se nic podobného nestalo.“

Dokud se vám něco nestane, nevěříte

Kousnutí pavoukem s vážnými následky však není nic až tak neobvyklého. Například v červenci bojovala studentka o život poté, co jí pavouk kousnutím způsobil obrovskou bouli na paži. Osmnáctileté Abby Tannetteové se to stalo v Cardigan Bay Holiday Parku ve Walesu, kde byla s rodiči s karavanem. Podle ní mohlo jít o falešnou vdovu.

Dívka podstoupila operaci, aby se zabránilo sepsi. „Lidé často říkají, že vám pavouci neublíží, že jsou přeci tak malí. Ovšem ukazuje se, že mohou. Ale dokud se tak nestane, neuvěříte tomu,“ řekla Abby.

Zdroj: The Mirror

KAM DÁL: Babča randí s vrstevníky své vnučky. Na 64 let ale vypadá naprosto neuvěřitelně.