Blíží se další studená fronta: Meteorolog prozradil, jestli to o víkendu bude na tričko, nebo oblékneme bundy

Po víkendu k nám dorazí studená fronta a teploty začnou pozvolna klesat
 

Meteorolog Marian Sandev z Českého hydrometeorologického ústavu nám sdělil, kdy na naše území přijde studená fronta a kdy si ještě můžeme užít sluníčka bez bundy a deštníku. Prozradíme vám nejen, kdy vyrazit na výlet, ale i kam.

„Dnes bude zpočátku skoro jasno až polojasno, během dne až oblačno, místy přeháňky zejména v horských oblastech. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 20 až 24 °C,“ prozradil pro Čtidoma.cz meteorolog Marian Sandev z Českého hydrometeorologického ústavu.

„Od zítra se poté začne pozvolna oteplovat, nejteplejší počasí nás poté čeká o víkendu. Zítra bude polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 22 až 26 °C,“ pokračoval meteorolog.

V sobotu bude většinou polojasno. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 23 až 27 °C. V neděli bude skoro jasno až polojasno a nejvyšší denní teploty se vyšplhají až na 25 až 29 °C. „Po víkendu k nám dorazí studená fronta a bude se pozvolně ochlazovat. Také nás postupně opět čekají přeháňky a bouřky,“ dodal meteorolog.

V pondělí bude většinou polojasno, na západě ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší denní teploty klesnou na  20 až 24 °C.
Od úterý až do čtvrtka bude polojasno až oblačno a nejvyšší denní teploty dosáhnou jen 19 až 24 °C.

Čeká nás tedy nejspíše jeden z posledních krásných letních víkendů s příjemnými teplotami, je tedy ideální čas někam vyrazit!

Tůra pohádkovým údolím

Nadcházející počasí přímo vybízí k výletům do přírody. Pokud tedy milujete procházky v lesích a na lukách, doporučujeme se projít Terčiným údolím. Toto údolí je pojmenováno podle parku hraběnky Terezie, který pro ni vytvořil její urozený manžel. V údolí najdete mimo pohádkové scenérie např. i stezku zdraví pro chůzi naboso, která vede po kmenech stromů a dokonce i potokem.

Zámek v Litomyšli s Bedřichem Smetanou

Pokud máte rádi české hrady a zámky a zároveň i klasickou hudbu, vyražte do Litomyšle. V zámku v Litomyšli najdete expozici věnovanou historickým klávesovým nástrojům a slunné počasí si tu můžete užít v rozsáhlém zámeckém parku s jezírkem. Podívat se zde můžete i do rodného bytu hudebního skladatele Bedřicha Smetany.

Nejkrásnější chrámy v Praze

Pokud se tento víkend chyystáte do Prahy, doporučujeme vynechat nákupní střediska a vychutnat si krásné počasí, které nás o víkendu čeká venku. Můžete si udělat poznávací výlet za nejkrásnějšími pražskými chrámy. Rozhodně nezapomeňte navštívit chrám sv. Mikuláše na Malé Straně, Loretu na Hradčanech nebo baziliku sv Markéty v břevnovském benediktinském klášteře.

KAM DÁL: Infarkt a mrtvice: Můžete se jim vyhnout úpravou jídelníčku, zásadní je vitamín K. Kde ho najdeme?