Basiková, Rolins, Kocián, Pergnerová a Hůlka: Tyto hvězdy bojovaly s děsivou závislostí

Zpěvačku Báru Basikovou srazil na kolena pervitin
Zobrazit fotogalerii (5)
 

Všechny tyto hvězdy mají za sebou úspěšné kariéry a neuvěřitelnou slávu. Napříč tomu ale všichni bojovali se stejným problémem, snažili se porazit drogovou závislost. Někteří sklouzli do místa, odkud už téměř nebylo návratu, a některým se podařilo vymanit se ze závislosti ještě před tím, než jim začala ničit život. Co je k tomu vedlo?

Bára Basiková

Závislost na drogách zkrátka nepřijde jen tak, ve většině případů tomu zkrátka musí něco předcházet. U zpěvačky Báry Basikové (58) to bylo fyzické a psychické vyčerpání a nešťastná láska.

Basiková poprvé zkusila pervitin na popud své tehdejší kamarádky, která drogu dokonce vařila. Ze začátku to prý bylo úžasné, ale po několika měsících ji droga srazila na kolena. Naštěstí se jí ale nad závislostí podařilo zcela zvítězit.

Martin Kocián

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Martin Kocián (@maaartin_kocian)

Hvězda kapely Lunetic Martin Kocián je nejspíše jednou z nejznámějších obětí drogové závislosti u nás. 

Tento zpěvák, který se původně učil na truhláře, se téměř ze dne na den stal jedním z nejznámějších umělců v Česku. Nečekaný příval slávy a peněz ale v té době nezvládl. Tehdy mladičký zpěvák se stal závislým na pervitinu a dokonce i způsobil rozpad celé skupiny. Nakonec ale nad závislostí přeci jen vyhrál a odcestoval se zotavit do irské přírody.

Tereza Pergnerová

Další z notoricky známých slavných, kteří porazili drogovou závislost, je Tereza Pergnerová (47), která se proslavila jako moderátorka různých televizních show. 

Jako mladá se zamilovala do kluka závislého na heroinu a chtěla mu pomoct. Její láska a samaritánství se jí ale pořádně vymstily. Ačkoliv svému tehdejšímu příteli chtěla od závislosti pomoci, skončilo to tak, že nejen že ho "napravit" nedokázala, ale sama začala heroin užívat.

Nakonec se stala závislou a bez dávky drogy už nemohla vykonávat ani běžné činnosti. Trvalo to dlouho, ale nad závislostí nakonec také zvítězila.

Dara Rolins

Veřejně se k užívání drog přiznala i zpěvačka Dara Rolins (48). I přesto, že se její drogová závislost z pohledu zvenku nikdy nezdála tak vážná, nějaký čas se jí kvůli užívání kokainu přezdívalo "Sněhová královna".

Drogy prý zkusila, ale závislost, která často vzniká i po jediné dávce, prý naštěstí utla, dokud toho ještě byla schopná.

Daniel Hůlka

Muzikálová hvězda Daniel Hůlka (53) sice nesklouzl k závislosti na tvrdých drogách, ale nikdy se netajil tím, že kouří marihuanu. 

Zpěvák se dokonce i několikrát veřejně rozčiloval nad tím, že tato droga není legální. Dal by se tedy dokonce považovat i za jejího propagátora. Za poslední roky ale se svým zlozvykem také zabojoval a dnes už prý marihuanové cigarety nekouří tak často jako dříve.

KAM DÁL: Fondová, Jackman, De Niro, Nixonová a Minoguová: Tyto celebrity vyhrály boj nad zákeřnou nemocí.