Na slunce zapomeňte, čeká nás spíš podzim. Meteorolog prozradil, kdy to bude alespoň bez deště

Blíží se k nám tlaková níže, teploty spadnou až ke 13 °C
 

Na krásné letní slunečné dny můžeme tento týden zapomenout. K našemu území se totiž blíží tlaková níže. Teploty tento týden nepřesáhnou dvacítku. Meteorolog František Šopko z Českého hydrometeorologického ústavu prozradil, kdy bude nejtepleji, a kdy naopak můžeme ze skříně vytáhnout svetry.

„Ve čtvrtek bude většinou oblačno, občas déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky a nejvyšší denní teploty se budou pohybovat v rozmezí 15 až 19 °C,“ prozradil pro Čtidoma.cz meteorolog František Šopko z Českého hydrometeorologického ústavu.

V pátek bude oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky. Nejvyšší denní teploty dosáhnou pouhých 13 až 17 °C. Bude se jednat o jeden z nejchladnějších dnů tohoto týdne.

Víkend a příští týden

V sobotu bude převážně oblačno až zataženo a čekají nás občasné přeháňky nebo déšť. Nejvyšší denní teploty budou 15 až 19 °C. V neděli bude oblačno až zataženo s deštěm nebo přeháňkami. Nejvyšší denní teploty 15 až 19 °C.

V pondělí bude opět oblačno až zataženo s občasnými přeháňkami nebo deštěm. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 15 až 19 °C. „Od úterý až do středy bude převážně oblačno s dešťovými přeháňkami nebo deštěm. Nejvyšší denní teploty 15 až 19 °C,“ dodal meteorolog.

Na koupání už to tento týden sice není, ale to neznamená, že není kam vyrazit. Připravili jsme si pro vás několik tipů na výlet, které si užijete i za chladného počasí!

Skleněný labyrint

Pokud máte rádi netradiční zážitky, určitě si nenechte ujít zrcadlový labyrint v centru Prahy. Na cestě tímto mysl ohýbajícím labyrintem vás čeká hudební doprovod a mnohá další překvapení. Tento výlet si užijí jak děti, tak i dospělí!

Javoříčské jeskyně

Tyto vápencové jeskyně jsou jedněmi z nejkrásnějších v celé České republice. Mají nejbohatší krápníkovou výzdobu ze všech jeskyní u nás, rozhodně tak stojí za to je navštívit! Prohlídku si užijí všichni dospělí a děti, které se nebojí netopýrů, ti totiž v těchto jeskyních nejsou ničím neobvyklým.

Dětský svět Kroměříž

Pokud ale toužíte spíše po nějakém akčnějším výletu, tak doporučujeme vyrazit do Dětského světa v Kroměříži. Je to zábavní park pro celou rodinu. Čeká vás tu skákací hrad, lezecká stěna, skluzavky, pískoviště a dokonce i kavárna, kde se můžete občerstvit po svých sportovních výkonech.

KAM DÁL: Mozková mrtvice si nevybírá: Dvě aktivity, které dělá skoro každý z nás, zvyšují její riziko