Čekají nás jedny z posledních teplých dnů, ale i přeháňky. Kdy nejlépe vyrazit na výlet?

Čekají nás příjemné teploty nad 20 °C, ale i přeháňky a mlhy
 

Tento týden nás čekají krásné teplé dny, nějakým těm přeháňkám se ale stejně nevyhneme. Kdy máme vyrazit na výlet a kdy bude naopak lepší zůstat doma a vyvarovat se mlhy a deště, prozradila meteoroložka Šárka Jedličková z Českého hydrometeorologického ústavu.

Dnes bude zpočátku jasno až skoro jasno. Na severu a severovýchodě území se mohou ojediněle objevit také přeháňky. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 20 až 24 °C,“ prozradila pro Čtidoma.cz meteoroložka Šárka Jedličková z Českého hydrometeorologického ústavu.
Zítra bude jasno až skoro jasno. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 21 až 25 °C.

V sobotu bude jasno až skoro jasno, ojediněle se mohou ráno vyskytnout mlhy. Nejvyšší denní teploty budou 21 až 25 °C. „V neděli bude jasno až skoro jasno, v horských oblastech ojediněle přeháňky. Nejvyšší denní teploty 19 až 23 °C,“ varovala Jedličková.

V pondělí bude jasno až skoro jasno. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C. Slabý až mírný jihovýchodní vítr. „Od úterý do čtvrtka bude skoro jasno. Nejvyšší denní teploty  se budou pohybovat mezi 19 až 24 °C,“ dodala meteoroložka.

Čeká nás příjemných pár dní, dokonce i téměř bez přeháněk, je tedy ideální čas vyrazit někam na výlet. Připravili jsme si pro vás hned několik tipů, které bude lepší stihnout ještě předtím, než se ochladí.

Bitva u Chlumce

Na poli mezi Chlumcem a Žandovem se tento víkend uskuteční jedinečná podívaná. Na poli bude bojiště i vojenské ležení otevřené pro veřejnost. To vše k příležitosti 208. výročí bitvy u Chlumce, Varvažova a Přestanova. Akce se koná ode dneška až do 4. 9.

Tešit se můžete na několik bitevních ukázek.

Balónová fiesta

Dne 2. až 5. 9. se uskuteční neuvěřitelná podívaná u Rozkoše. Oblohu tu bude zdobit 25 balónů soutěžících o pohár. Taková podívaná se jen tak opakovat nebude a určitě se vyplatí se na závody horkovzdušných balónů zajet podívat.

Automobiloví veteráni

V Mladé Boleslavi se bude od 2. do 4. 9. konat setkání automobilových veteránů Oldtimer Bohemia Rally.

Pokud jste tedy milovníky starých vozů nebo máte v rodině malého automobilového nadšence, všeho nechte a vyrazte o víkendu do Mladé Boleslavi. Čekají vás dokonce i soutěže vozů hned několika kategorií.

KAM DÁL: Vysoký cholesterol: Držet dietu nestačí. Záleží také na tom, jak spíte