Zařiďte si obývák podle svých možností - za 20, 30 a 50 tisíc korun

Připravili jsme pro vás tipy na to, jak si zařídit obývák v různých cenových relacích
Zobrazit fotogalerii (4)
  |  Komerční sdělení

Každý z nás by rád bydlel pohodlně a stylově. Jenže ne každý na to má. Nebo je to jinak? Faktem je, že krásný, pohodlný a praktický obývací pokoj se dá zařídit už od 20 tisíc korun. Stačí vědět, kde koupit ty správné kousky, aby i levné bylo kvalitní a sloužilo vám dobře několik let. Za 50 tisíc korun už můžete sáhnout po některých dražších variantách, kožené sedačce nebo po komodách z masivu.

My jsme pro vás připravili tipy na to, jak si zařídit obývák v různých cenových relacích tím základním nábytkem, jako jsou pohovky, konferenční stolky, komody nebo obývací stěny. A nezapomínáme ani na dekorace, které váš domov dělají útulnějším.

Obývák za 20 tisíc korun? Proč ne!

Ať už zařizujete malou místnost, nebo velký obývák, i za 20 tisíc korun se dá zařídit stylově a prakticky. Základním pilířem by měla vždy být pohovka, která tvoří ústřední bod místnosti. K ní můžete kombinovat různé komody, stolky a stolečky. Není nikde psáno, že konferenční stolek nemůže být vytvořen i z jiných kousků nábytku. Stejně tak komoda může posloužit jako úložný prostor a zároveň jako stolek pod televizi. Nebojte se vymýšlet různé kombinace a být kreativní.

  • Skvěle vypadá variabilní pohovka Karup Design Roots. Tato pohovka je nejen moderní a opravdu velice pohodlná, ale ocení ji i majitelé malých bytů. Skládá se z dřevěné kostrukce a posltru, za což vděčí inspiraci japonským designem a stylem. Z této pohovky můžete jednoduchou manipulací vytvořit pohodlnou postel nebo lenošku ke sledování televize. Jako 3v1 je naprosto jedinečná.
  • Zapomínat bychom neměli ani na komody - ať už pod televizi, nebo jako zmíněný úložný prostor. K pohovce Karup se skvěle hodí komoda s nohami z borovicového dřeva Actona Thais, která zaujme na první pohled barevným a přitom střízlivým vzhledem.
  • Z borovicového dřeva je i konferenční stolek od značky Karup Design Haku, který bude výborně ladit s pohovkou i případnou komodou.
  • Útulnost bytu dodají dekorace, textilie a koberce. Pokud volíte střídmé barvy nábytku, vneste do obýváku energii pomocí pestrobarevného koberce - třeba Vitaus Mirga, který je odolný, protiskluzový, dá se prát v pračce a je vhodný do obýváku, stejně jako do chodby či kuchyně.

TIP: Nevíte, které kousky budou ty pravé? Pokud si stále nejste jisti, můžete využít i možnost návrhu interiéru od designérů spolupracujícími s Bonami a nechat vše na nich.

Jak zařídit obývák za 30 tisíc korun

30 tisíc, to je sice jen o chlup víc, ale můžete si díky tomu dopřát větší pohovku nebo nějakou tu vitrínu navíc - na knihy, dekorace apod.

  • Co takhle světle šedá pohovka Softnord Garda, která zapadne do obývacího pokoje snad v jakémkoli stylu. Její design je totiž jednoduchý a přitom nesmrtelný. Je kombinovatelná s různými kusy nábytku a díky nenápadné šedé barvě ji můžete “přiodít” do barevných polštářů, přehozů a dek a proměnit ji přesně podle vašich představ.
  • Pořiďte k ní třeba komodu z borovicového dřeva Marckeric Cusco, která je vysoce kvalitní, odolná a přitom krásná. Lehce připomíná retro nábytek, ale zároveň je inspirovaná  Španělskem, odkud tento nábytek pochází.
  • Máte rádi prosklené vitríny, do kterých vyskládáte nádobí, dekorace či knihy? Pak se nabízí elegantní bílá dvoudveřová vitrína Actona Eton, která se vyrábí v Dánsku.
  • Opět byste neměli zapomínat na nějaké ty barvy. Záleží samozřejmě na tom, zda jste na pohovku dali nějaké pestré polštáře a přehozy. Minout byste neměli ale ani kulatý koberec Vitaus Keluna nebo pak jednobarevný koberec s vysokým vlasem - třeba světle modrý koberec Milano, který si zamilujete na první došlápnutí.

Jak zařídit obývák za 50 tisíc korun

Za tuto částku už si můžete dovolit koukat po luxusnějším nábytku, nebo naopak po více kusech. Záleží na tom, čemu dáváte přednost. Mezi naše favority patří jednoznačně výrobky spadající do úrovně kvality Extra a Premium. A jaké kousky jsme vybrali?

  • Opět se zaměříme nejprve na pohovky. Královnou obýváku bude petrolejově zelená sametová pohovka Cosmopolitan Design Vienna, která je nejen pohodlná, ale i elegantní. Není divu. Je inspirována francouzským šarmem a vyrobena v Evropě s tou největší péčí a kvalitou.
  • K ní se skvěle hodí komoda Woodman Junged, kterou, stejně jako celou tuto kolekci nábytku, zdobí výrazná kresba dubové dýhy. Tento nábytek je navržen slavným designérem Leonhardem Pfeiferem a snadno se tak stane unikátním kouskem nábytku ve vašem obýváku.
  • A jaké zvolit doplňky? Můžete sáhnout po dekoracích tón v tónu - třeba zelený kuličkový vlněný koberec Wooldot Ball Rugs, nebo naopak pestrobarevný dekor, která udělá váš obývák veselejší - nabízí se vlněný koberec Flair Rugs Prism.