Volného nepustili do budovy televize. Z ulice hlásal: USA jsou teroristé, roušky nosí jen blázni a očkovaní jsou otráveni

Lubomír Volný se do budovy ČT nedostal, odmítl si nasadit roušku
 

Do budovy České televize na Kavčích horách nebyl vpuštěn poslanec Lubomír Volný, který měl být hostem ve studiu Událostí, komentářů. Pořad moderoval Jakub Železný a produkce zařídila, aby se mohl šéf hnutí Volný blok i tak svého desetiminutového vstupu zúčastnit videohovorem z prostranství před ČT. Odmítač roušek a covidových opatření se v přímém přenosu obul nejen do moderátora, ale i USA a české vlády a občany, kteří nosí roušky, označil za blázny. 

Na rozhovor s poslancem Lubomírem Volným, který je lídrem hnutí Volný blok pro nadcházející parlamentní volby, Jakub Železný jen tak nezapomene. Problém s hostem nastal již ve chvíli, kdy si odmítl opatřit svůj obličej ochranou úst a nosu, aby mohl projít vestibulem budovy ČT do studia.

Produkce i přes jeho odmítavý postoj záležitost vyřešila profesionálně a narychlo zařídila videopřenos mezi venkovním atriem před Kavčími horami přímo do studia k moderátorovi. Lubomír Volný tak mohl v zádech se svými podporovateli s transparenty absolvovat smluvený rozhovor. Jenomže nebyl by to vyhraněný politik, aby těch 10 minut připravenému moderátorovi nezkomplikoval. 

S Bobošíkovou proti ČT

Lubomír Volný měl v zádech velkou podporu. Na Kavčí hory ho doprovodily snad dvě desítky lidí a vedla je Jana Bobošíková, která se České televizi již dvacet let mstí za svůj neúspěch v době tak zvané "Krize ČT". Tehdy na několik týdnů zastávala funkci šéfky zpravodajství a svým chováním si vysloužila nekonečnou ostudu.

I proto pro ni byl středeční večer, kdy byl do televize pozván její kolega Volný, výzvou k rebelii. Tu dokázala Bobošíková dotáhnout do konce a diváci u obrazovek "viděli to bezpráví, kterému je hnutí Volný blok vystaveno" šikanou ze strany České televize. 

Bez slušného vychování

To vše se může v demokratické zemi stát a není na tom nic podivného. Může to být vnímáno i jako využitá možnost upoutání pozornosti k politickému subjektu během předvolební kampaně. Jak uvedl Jakub Železný, on sám pravidla vstupu na Kavčí hory nesepsal, ale nastavilo je vedení televize a platí pro všechny. Tedy i hosty, kteří chtějí do budovy Zpravodajství vstoupit. Výjimky se neudělují. Lubomír Volný se s tímto faktem odmítal smířit a zatímco moderátor pokládal předem stanovené anketní otázky - jsou pro každého hosta ze všech politických uskupení finální desetiminutovky pořadu stejné, Volný opakoval dokola větu: „Políbili jste prsten covidové mafie...“ Došlo na přetahovanou - Železný se snažil klást svůj první dotaz, Volný se držel teze, že: „Bylo jasně prokázáno, že nošení roušek a respirátorů poškozuje lidské zdraví, takže jen blázen by je nosil a tohle podporoval...“ Tímto výrokem urazil poslanec zodpovědné Čechy, kteří opatření dodržují kvůli bezpečnosti druhých. 

Očkovaní jsou otráveni

„Já bych se rád dostal i k bodům z vašeho programu,“ pokračoval stále klidně moderátor, zatímco Lubomír Volný, schován za cedulí s nápisem "Babiš drží Dvořáka, Okamura přicmrndává", neustále hlásal fráze škodlivosti užívání ochrany úst a nosu. Při pokusu o získání odpovědi na druhou otázku se poslanec dostal k odpovědi na tu první. „V Česku žádné očkování proti covidu 19 neprobíhá, probíhá jen nelegální genová terapie... To, co se aplikuje lidem jako očkovací látka, není vakcína...“

Železný se nedal odbýt a zopakoval již poněkolikáté další dotaz na téma přijatelného schodku státního rozpočtu na konci roku 2022 pro Volný blok. „Každý, kdo se nechal otrávit touto mRNA genovou terapií, tak mu to koluje po celém těle. A ukládá se mu to na všech orgánech, včetně těch reprodukčních. Nikdo vám nemůže zajistit, že budete dostatečně šikovní na to, abyste si ještě zplodili dítě...“ 

Ve chvíli, kdy už to vypadalo na definitivní stopku chrlení nevyžádaných informací ze strany režie, se Jakub Železný i divák konečně dočkali odpovědi. „Výše schodku státního rozpočtu je nepřijatelná v jakékoli výši, protože my budeme mít přebytkový rozpočet. Představíme náš plán ekonomické transformace, který neefektivním zbytečným subjektům, které jsou přisáty na peníze státu, utáhneme kohouty a máme také rezervy ve výši několik set miliard korun...“ 

Lubomír Volný se po sedmi minutách přímého přenosu uklidnil a následně již celkem spořádaně odpovídal na další dotazy, týkající se důchodů, půjček na byty pro mladé, automobilové dopravy a v poslední minutě svého času dokázal stihnout označit USA i Velkou Británii za teroristy. „Byla to nelegální válka teroristů ze Spojených států a Anglie a oni si to tam měli vybojovat až do konce...“

Jakub Železný ukončil anketní dotazování upřímným politováním, že se Lubomír Volný vůbec nedostal k vybraným bodům z programu jeho hnutí. Anebo snad ano? Znalec vystupování pana poslance totiž musel v první vteřině přenosu pochopit, že účast v diskuzi nepřijal proto, aby propagoval svůj program. Tento muž s vyhraněnými názory přišel vyvolat v první řadě pořádný rozruch a s podporou ostřílené rebelky Jany Bobošíkové se mu to opět povedlo. Jeho příznivci viděli neohroženého bojovníka za jejich práva a svobodu a divák, naivně očekávající debatu na úrovni, si mohl jen povzdychnout nad otázkou, zda má tento tyjátr ještě něco společného s politickou kulturou. 

KAM DÁL: Sdílejte, než to zakážou! Heslo vyzývá k půjčování manželek, nakupování drahých aut a orgiím v luxusních vilách.