S ketodietou hubnete bez hladu

V ketodietě nejste v jídle zase tak omezení
  |  Komerční sdělení

Proč je na světě tolik obézních lidí a lidí s nadváhou? Všichni přece víme, že nadváha škodí a může být příčinou mnohých onemocnění. S hubeným tělem navíc roste zdravé sebevědomí, člověk ze sebe má zkrátka dobrý pocit. Tohle všechno si lidé, jejichž váha není ideální, velmi dobře uvědomují. Mnohdy však nejsou ochotní podstoupit tu strastiplnou cestu.

Hubnutí není snadný proces a pro většinu lidí je psychicky náročné představit si, že by se museli vzdát všech svých oblíbených dobrých jídel a místo nich trpět hlady. Ketodieta ovšem ukazuje, jak se dá zhubnout i bez hladovění.

Proteinová dieta, s níž se dobře najíte

Keto dieta, ketonová dieta, bílkovinová či proteinová dieta. Říkejte jí, jak chcete, jde však o jedno a to samé. Svou stravu přeorientujete na jídla bohatá na protein a chudá na tuky a cukry. Díky tomu si organizmus přestane brát energii z cukrů ze stravy, navodí stav ketózy a začne spalovat tuky, jež jsou v těle nahromaděné.

Hubnutí s ketodietou je přirozené, bezpečné, díky dostatečnému příjmu bílkovin při ní nepřicházíte o svaly ani nehladovíte, jelikož bílkoviny zasytí. Jo-jo efekt nehrozí.

Co vlastně jíte?

V ketodietě nejste zase tak omezení. Pochutnáte si na pečivu, těstovinách, polévkách, ale i dezertech. Do keto diety se hodí pudink či sladká tyčinka. Jde však o speciální potraviny, například zmiňovaný pudink je proteinový, nikoliv obyčejný. To ale rozhodně neznamená, že by špatně chutnal.

Naučit se připravovat pokrmy vhodné do keto diety samozřejmě nějakou dobu trvá. Proto většina lidí zvolí cestu, kdy si raději zaplatí krabičkovou formu. Denně dostávají připravená jídla, takže ušetří čas strávený vařením i nakupováním. Připravená jídla navíc pomáhají s pravidelností stravování, což je také důležitý aspekt, pokud chcete shodit hmotnost.

Keto dieta je vhodná pro všechny kromě pacientů s některými onemocněními (maligní, hematologické), těhotných žen, kojících matek, dospívajících a obézních dětí.

Klíčová slova: