Rozšiřte svůj byznys do Maďarska a Rumunska

Využijte zkušenosti odborníků na expanzi
  |  Komerční sdělení

Vyspělé země západní Evropy patří dlouhodobě k atraktivním trhům pro investice a na expanzi e-shopu. Region CEE, země střední a východní Evropy, mají ty nejlepší roky rozvoje stále před sebou.

Maďarsko má velmi dobrou geografickou polohu a rychle rostoucí online trh. Jaká jsou specifika zemí a jací jsou obyvatelé Maďarska a jaké nákupní zvyklosti mají Rumuni? Na každém trhu může být cesta za úspěchem odlišná. Jaký je ten správný recept na úspěšnou expanzi?

Rumunští zákazníci projevují stále vyšší zájem o online nákupy. Vzhledem k nižší konkurenci na tamějším trhu je klíčová rychlost expanze. Expanze do Rumunska nemusí znít na první pohled lákavě, ale ve skutečnosti nabízí mnohé příležitosti. Je to země s obrovským potenciálem pro online podnikání, který stojí za pozornost. Expanze do Rumunska vyžaduje překlady a zákaznickou podporu v rumunštině.

Přestože doručování na dobírku je v Rumunsku stále poměrně rozšířená forma platby, zahraniční investoři vidí hlavně pozitivní vlastnosti Rumunska. Zapomenout nesmíme například na výhodnou geografickou polohu a rozvoj e-commerce. Horizont posledních 5 let byl pro expanzi do Rumunska mimořádně příznivý a není pochyb o tom, že tento trend bude pokračovat i nadále.

Maďarština patří k jedněm z nejtěžších a nejjedinečnějších jazyků na světě. Překlady do maďarštiny jsou alfou a omegou na cestě za úspěchem na daném trhu. Určitě se vyplatí pohlídat si kromě gramatické správnosti překladů, tonality textu i způsob a styl komunikace se zákazníky. Mimo hlavní město stále převládá nedůvěra v e-commerci, zákaznická podpora v maďarštině a lokální telefonní číslo přispívá k budování důvěryhodného e-shopu za hranicemi.

Maďarští zákazníci si rádi před nákupem přečtou recenze a rozsáhlé popisy produktů. Stejně tak hledají nejvýhodnější ceny a těší se z různých slev. Při expanzi do Maďarska je důležité uvádět ceny produktů nebo služeb v maďarském forintu.

Zaujalo vás téma expanze? Využijte zkušenosti odborníků na expanzi. Společnost Expandeco poskytuje komplexní služby pro expanzi e-shopů do zahraničí, od úvodních konzultací až po zajištění lokálních sběrných míst pro vrácení zboží.