Babí léto je u konce: Meteorolog prozradil, kdy nás příjemné teploty nadobro opustí

Je na čase ze skříní vytáhnout svetry, začíná se pořádně ochlazovat
 

Pokud jste ještě nestihli vyrazit na výlet, teď je ten správný čas. Krásné jasné dny nás pomalu, ale jistě opouštějí a začíná přituhovat. Meteorolog František Šopko z Českého hydrometeorologického ústavu prozradil, kdy bude počasí ještě přijatelné a kdy bude na čase zalézt za kamna.

/PUBLICISTIKA/Dnes bude převážně zataženo až oblačno a očekáváme i občasný déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. K večeru bude srážek ubývat. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 19 až 23 °C, na Moravě a ve Slezsku mohou vystoupat až k 26 °C,“  prozradil pro Čtidoma.cz meteorolog František Šopko z Českého hydrometeorologického ústavu.

Od zítřka se bude pozvona ochlazovat. Bude opět spíše oblačno až zataženo, místy přechodně i polojasno. Ojediněle také musíme počítat s občasným deštěm nebo přeháňkami. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 17 až 21 °C.

V sobotu nás čeká oblačno až polojasno a ojediněle i přeháňky. Na severu a severovýchodě budou srážky četnější. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat v rozmezí 18 až 22 °C.

V neděli nás čeká převážně velká oblačnost, místy občasný déšť nebo přeháňky. Nejvyšší denní teploty vystoupají na pouhých 15 až 19 °C.

„Na začátku příštího týdne se bude do střední Evropy od severu zvolna rozšiřovat výběžek vyššího tlaku vzduchu a příliv chladného vzduchu na naše území bude pokračovat,“ dodal meteorolog.

V pondělí bude oblačno až polojasno s ojedinělými přeháňkami. Nejvyšší denní teploty budou 13 až 17 °C.

Od úterý do čtvrtka čekáme oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky a nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 12 a 17 °C.

Místy se tedy můžeme těšit na poslední záchvěvy babího léta, než nás teplé počasí nadobro opustí.

Pokud tedy chcete vyrazit na výlet, nyní je ten správný čas.

Letecká přehlídka

V Ostravě se budou 18. a 19. září konat dny NATO a čeká vás tak neopakovatelná vzdušná podívaná. Jedná se dokonce o největší letecko-armádně-bezpečnostní akci ve střední Evropě.

Návštěvníci přehlídky budou mít i jedinečnou možnost nahlédout do budoucnosti Armády ČR. V areálu totiž bude k vidění i nově pořízená výstroj a výzbroj.

Královéhradecké dožínky

V Hradci Králové proběhne tuto sobotu již 17. ročník Královéhradeckých krajských dožínek. Můžete se zde mimo jiné těšit i na přehlídku hospodářských zvířat, zemědělské techniky a stánkový prodej. Nebudou chybět ani doplňkové akce se psy a koňmi. Tuto akci si tak dosyta užijí i ti nejmenší.

Dalimilova rozhledna

Pokud ale ještě chcete naplno využít posledních teplých dnů a vyrazit do přírody, tak doporučujeme např. Dalimilovu rozhlednu. Nachází se na vrchu Větrov poblíž Starého Města pod Sněžníkem a nabízí návštěvníkům úchvatný výhled do okolí.

KAM DÁL: Seriál Osada neurazí, ale ani neoslní. Je v něm alespoň něco, co stojí za zhlédnutí?